UFC

Henry Cejudo nazvao Jailtona Almeidu teškaškom verzijom Charlesa Oliveire: ‘On je umjetnik‘

 Jailton Almeida 

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Prema svemu sudeći je favorit protiv Derricka Lewisa, no Lewisu je potreban samo jedan udarac da ‘‘ugasi svjetla‘‘ protivniku

Nakon što je u trenutno posljednjem nastupu svladao Jairzinha Rozenstruika, velika uzdanica teške kategorije, Jailton Almeida, ovog se vikenda vraća u UFC-ov kavez. Derrick Lewis će mu pokušati pomrsiti planove za daljnji uspon u teškoj kategoriji, iako to sigurno neće biti lagan zadatak.

Almeida je brzo pobrao simpatije borilačkih fanova zbog svog izuzetno atraktivnog stila, a Henry Cejudo je jučer imao jednu zanimljivu usporedbu. On je Almeidu prozvao teškaškom verzijom Charlesa Oliveire:

‘‘Almeida je replika onoga što je Charles Oliveira, samo u teškoj kategoriji. Njegov jiu-jitsu i odlični ‘submissioni‘, mislim, on je umjetnik u teškoj kategoriji. Vidjeli smo puno njegovih ‘submissiona‘, od ‘RNC-a‘, do trokuta. Mislim, mi govorimo o teškašu ovdje‘‘, započeo je Cejudo na svom YouTube kanalu.

‘‘Jako je sposoban kada se bori s leđa, isto tako je i kada je gornji. Uvijek će ugurati takve stvari jer zna koja je njegova glavna snaga. Tu govorim o njegovoj sposobnosti da završi borbu. Sve njegove pobjede su došle prekidima, čovjek te ili nokautira ili završi u parteru. On definitivno ne planira ići svih pet rundi s Derrickom Lewisom. On može igrati i nogomet, ima agilnost koja ga izdvaja od ostalih teškaša. No, najvažnije od svega je njegovo samopouzdanje‘‘, pojasnio je bivši prvak.

Balansirao je Almeida između poluteške i teške kategorije, a izgleda kako je ipak odabrao tešku za svoj put do vrha. Prema svemu sudeći je favorit protiv Derricka Lewisa, no Lewisu je potreban samo jedan udarac da ‘‘ugasi svjetla‘‘ protivniku. Nema sumnje kako će i meč biti jako zanimljiv.

Linker
11. svibanj 2024 15:45