UFC

GSP više nije pod ugovorom s UFC-om: Otkrio je postoji li šansa da se vrati nastupima

Georges St-Pierre

 Mike Stobe/Getty images/Profimedia
Istinski velikan ovog sporta slobodan je činiti što god poželi nakon isteka ugovora s UFC-om

Gotovo punih pet godina prošlo je od posljednjeg nastupa Georgesa St-Pierrea (26-2-0). Jedan od najvećih MMA boraca u povijesti posljednji nastup odradio je 4.11. u Madison Square Gardenu. ‘‘Submissionom‘‘ u trećoj rundi prisilio je Michaela Bispinga na predaju i osvojio je titulu prvaka UFC-ove srednje kategorije.

GSP je prije toga četiri godine izbivao iz kaveza, a vratio se samo kako bi pokušao osvojiti titulu u srednjoj kategoriji, nakon što je dugi niz godina vladao velter kategorijom. Nakon toga više ga nismo gledali, ali GSP je i dalje bio pod ugovorom s UFC-om. Međutim, i to se odnedavno promijenilo.

‘‘Izašao sam iz ugovora s UFC-om. Ne bih niti mogao surađivati sa Showtimeom da sam pod ugovorom s UFC-om. Sada imam slobodu raditi što god želim, s kime god želim i kad god želim.‘‘, rekao je GSP u razgovoru za MMA Fighting još uoči meča Jakea Paula i Andersona Silve gdje je imao određenu ulogu u promociji samog meča.

Mnogi se pitaju hoćemo li sada i GSP-ja gledati u sličnim ‘‘celebrity‘‘ boksačkim mečevima ili možda pod okriljem neke druge MMA promocije. Kanađanin ni sam nije siguran.

‘‘Ako poželim, mogao bih se natjecati u boksu. Nikad ne recite nikad. Bude li to za neki dobar, viši cilj, bude li sve dobro organizirano, tko zna? Mogao bih boksati ili natjecati se u grapplingu. Ali moji dani dokazivanja da sam najjači čovjek na svijetu su gotovi. Sada imam druge prioritete u životu, ali još uvijek treniram. Još uvijek ima vatre i na sparinzima, ali moje srce više nije tamo. Boks ili grappling dolaze u obzir jer su sigurniji od MMA-a. MMA ne dolazi u obzir. Nešto poput boksačkog meča s malim rukavicama također me ne zanima. Gotov sam s tim.‘‘, rekao je GSP.

41-godišnji Kanađanin očito ne želi sudjelovati u nikakvim ozbiljnim kompetitivnim mečevima u kojima bi narušio svoje zdravlje. Spreman je za egzibicije i grappling mečeve, ali njegova karijera profesionalnog borca definitivno je završena.

Mnogi će se složiti da se radi o pametnoj odluci.

Linker
19. travanj 2024 05:31