UFC

Gilbert Burns puca od samopouzdanja ususret meča s Magnyjem: ‘Završit ću ga u manje od 10 minuta‘

  Gilbert Burns  

 Amy Kaplan/Icon Sportswire/Newscom/Profimedia
Ovo će biti borba dva vrhunska veterana

Bivši izazivač titule u velter kategoriji vjeruje kako će se vratiti na pobjedničke staze u svom meču protiv Neila Magneya, i to ni manje ni više nego prekidom unutar prve dvije runde. U svom posljednjem meču izgubio je tijesnom sudačkom odlukom protiv Khamzata Chimaeva u jednom od najboljih mečeva 2022. godine. Na konferenciji za novinare Burns je djelovao i više nego samopouzdano.

"Bit ću ono što jesam. Uopće me ne zanimaju koeficijenti, niti tko ima prednost. Uvijek imam pritisak da moram završiti svoje protivnike. Ali ja si sam stavim taj pritisak, i to volim."

"Sutra navečer, bit ću 100 posto spreman. Kada se svijetla reflektora upale, i ja budem 100 posto fokusiran, završit ću Magneya. Borba neće potrajati dulje od 10 minuta, a to ću vam i dokazati sutra." - najavio je svoju pobjedu zastrašujući Brazilac.

Neil Magney često u borbe ulazi kao ‘underdog‘, no rijetko kada opravda tu poziciju. U posljednjih osam nastupa poražen je tek dvaput, i to od boraca sa samog vrha divizije kao što su Shavkat Rakhmonov i Michael Chiesa. Sa svojih 35 godina na leđima i 36 MMA nastupa smatra se svojevrsnim veteranom UFC organizacije, no kao da s godinama postaje sve bolji i bolji.

Nije niti Burns ništa mlađi, sa svojih 36 godina ovo mu je možda i posljednja prilika da napravi nešto ozbiljnije te ponovno napadne pojas prvaka velter kategorije. Posljednji put u tom naletu zaustavio ga je bivši prvak Kamaru Usman nokautom u trećoj rundi nakon prilično izjednačene borbe. O kakvom se atraktivnom borcu radi govori i činjenica da je Brazilac u posljednjih pet nastupa nagrađen s čak tri bonusa.

Linker
03. svibanj 2024 08:24