UFC

Gamrot objasnio zašto je UFC upario njega i Tsarukyana te poručio: ‘Ovo će biti pet rundi nasilja‘

Mateusz Gamrot

 Screenshot (youtube, Mma Junkie)
31-godišnji poljski borac lake kategorije tražit će svoje četvrto uzastopno slavlje

Odličnu karijeru unutar KSW-a izgradio je Mateusz Gamrot (20-1-0, 3-1 UFC). Sjajni poljski MMA borac upisao je čak 13 pobjeda pod okriljem ponajbolje europske MMA promocije, nikada nije poražen u KSW-u, a prvakom je bio u lakoj i perolakoj kategoriji.

Krajem 2020. godine odradio je svoj posljednji meč za KSW i došlo je vrijeme za iskorak. Gamrot je potpisao za UFC, ali debi nije dobro prošao. Guram Kutateladze porazio ga je podijeljenom sudačkom odlukom u jako tijesnom meču.

Tu su se odmah pojavile sumnje kako je KSW osjetno slabiji od UFC-a te da Gamrot neće biti niti približno uspješan kao u Europi. Tko god je gledao Gamrota bio je ipak svjestan kako se radi o jako dobrom borcu i ''Gamer'' je to pokazao kroz sljedeća tri nastupa.

Prekidima je pobijedio sva tri naredna protivnika, a redom je završavao Scotta Holtzmana, Jeremyja Stephensa i Carlosa Diega FerreirU. Radi se o itekako respektabilnim borcima, a Gamrot je tim pobjedama došao do 12. pozicije u poretku izazivača lake kategorije.

Ovog vikenda na UFC on EPSN 38 priredbi čeka ga nastup u ''main eventu'', ali posao neće biti nimalo lak. 25-godišnji Arman Tsarukyan (20-1-0, 5-1 UFC) stajat će na suprotnoj strani kaveza, a radi se o borcu kojeg mnogi vide kao najvećeg talenta u toj kategoriji. Iza Tsarukyana je šest UFC nastupa, a izgubio je samo od Islama Makhacheva, iako je i u tom meču pružio jako dobro izdanje.

Mnogi UFC-ovi fanovi pomalo su razočarani i iznenađeni činjenicom da je UFC već sada upario Tsarukyana i Gamrota koje mnogi očekuju pri vrhu kategorije, a Gamrot je objasnio kako je došlo do toga.

''Nitko se ne želi boriti protiv Armana, boje ga se. Nitko se ne želi boriti niti sa mnom. Zato ćemo se međusobno obračunati. On je odličan borac. Dobar je u stojci, ima dobro hrvanje, ali mislim da mu je jiu-jitsu slabost. Iskusniji sam u mečevima na pet rundi i bolje se nosim s pritiskom. Bio sam prvak u KSW-u i mislim da ćemo pružiti odličan meč.'', započeo je Gamrot na konferenciji za medije, a zatim je iznio svoja očekivanja u vezi ovog meča.

''Ne želim završiti borbu prerano. Ovo će biti pet rundi nasilja. Radi se o vjerojatno o mom najvećem testu do sada, a ja sam super spreman za ovog tipa. Ako uočim priliku za prekid rano u borbi, iskoristit ću ju ipak.'', dodao je Gamrot, a pritom je istaknuo kako pobjednik ove borbe zaslužuje top 5 protivnika.

Teško se ne složiti s njime u vezi gotovo svega što je rekao. Ovo bi trebao biti uistinu sjajan meč i unatoč činjenici da se ne radi o velikim zvijezdama, jednostavno ne smijete propustiti ovu borbu. Oba borca nevjerojatno su potkovani u svim segmentima i pružit će nam predstavu na najvišoj mogućoj razini.

Linker
21. travanj 2024 23:47