UFC

Frankie Edgar progovorio o razlozima umirovljenja: ‘Znam da se ne mogu boriti zauvijek‘

Frankie Edgar

 Screenshot (youtube, Mmafightingonsbn)
Također želi više vremena provoditi s obitelji, no i rezultati mu nisu bajni u zadnjim borbama

UFC 281 bit će posljednja priredba za legendarnog Frankieja Edgara. Ovaj 41-godišnji veteran i bivši UFC prvak svoju karijeru je započeo još 2005. godine, a kruna je bila osvajanje UFC-ovog pojasa u lakoj kategoriji u četvrtom mjesecu 2010. godine. Kasnije je otišao sve do bantam kategorije gdje se zadržao i do danas, a trenutno je poražen u četiri od posljednjih pet mečeva.

Svjestan je Edgar da su takvi rezultati signal da bi trebao početi razmišljati o povlačenju, a odluku je donio još prije nekoliko mjeseci kada je poželio da njegova posljednja borba bude upravo ova u New Yorku. Protivnik će mu biti Chris Gutierrez, a nešto više od deset dana je ostalo do priredbe. O umirovljenju, karijeri i ostalom Frankie je progovorio za MMA Fighting:

‘‘Znam da se ne mogu boriti zauvijek. Vjerojatno bih mogao rastegnuti na sljedećih nekoliko godina ali znam da ne mogu izbjeći sljedeće razdoblje svog života. Mislim da sam sebičan jer još uvijek pokušavam ganjati ovo jer imam obitelj i djecu koji imaju i neke svoje ciljeve. Vjerojatno me žele blizu sebe ali i ja želim biti u mogućnosti sastaviti rečenicu kasnije tako da mislim da je sad najbolje vrijeme‘‘, rekao je Frankie.

‘‘Bio bih sebičan da sad nastavim slijediti ovaj san, a nije ni da me sad nema oko obitelji. Imao sam dobru karijeru i podignuo sam obitelj, ali smatram da im sada trebam posvetiti više pažnje‘‘, zaključio je.

Edgar će posljednju borbu odraditi na UFC 281 priredbi idućega tjedna, a predvode ju Israel Adesanya i Alex Pereira.

Linker
20. lipanj 2024 22:18