UFC

(FOTO) UFC-ova Brazilka redovno pokazuje zašto je unatoč nezavidnim rezultatima prati pola milijuna ljudi

Polyana Viana
 Instagram
Polyana Viana UFC-ova je borkinja koju teško možemo svrstati među one kvalitetnije članice rostera najbolje svjetske MMA promocije, barem ako ćemo gledati po rezultatima. No, po popularnosti je svakako u vrhu, a brojka Instagram pratitelja koja doseže pola milijuna je svakim danom sve veća. Za to naravno postoji razlog koji se nalazi i unutar ovog članka.

Polyana Viana pristigla je prošle godine u UFC kao vrlo talentirana borkinja iz Brazila, a ova 27-godišnja borkinja slamka kategorije to je potvrdila već u prvom nastupu, kad je savladala Maiju Stevenson. Svoj UFC debi imala je u Brazilu, nakon čega je odvedena za idući nastup u SAD, no tamo je doživjela poraz od sjajne stand up borkinje J.J. Aldrich. No, nije to bilo vrijeme kad je Polyana krenula graditi svoju popularnost. I dalje je većini fanova bila nepoznata. Barem do siječnja ove godine.

Tad je Viana završila na naslovnicama medija, nakon što je reagirala na pokušaj razbojništva tako što je pljačkaša uhvatila i pošteno ga pretukla te zadržala u zahvatu sve dok nije došla policija. Tema je postala još raširenija zbog činjenice da je Polyana vrlo simpatična i oku ugodna borkinja. Tada je krenuo i rast broja njenih Instagram pratitelja, a i UFC je iskoristio priliku postavljenjem na u tom trenutku najveću priredbu godine, UFC 235.

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

#tbt de novo

Objavu dijeli Polyana Viana Dama de Ferro (@polyanaviana)

Na priredbi koju su predvodili Jon Jones i Anthony Smith, Polyana je odradila vrlo dobar nastup, no suci su podijeljenom odlukom pobjedu dali njenoj protivnici Hannah Ciffers. U kakvom su fizičkom stanju borkinje bile nakon borbe i koja je napravila više štete, najbolje možete vidjeti na OVOJ fotografiji.

Polyana se pokušavala vratiti što prije, no nije mogla dobiti borbu, da bi ljetos pristala uskočiti u okršaj s Verónicom Macedo u Urugvaju, nakon što se ozlijedila Rachael Ostovich. Možda je to ipak napravila prenaglo, budući da je do borbe bilo samo desetak dana. Nije došla dovoljno spremna te je poražena polugom na ruci nakon samo minute borbe, što joj je bio prvi poraz prekidom u karijeri.

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Polyana Viana Dama de Ferro (@polyanaviana)

Tako je ova mlada borkinja trenutno u nizu od tri poraza, ali UFC će joj dati još jednu priliku. Nju će morati iskoristiti ako želi i dalje biti članica UFC-a, ali ako želi i daljnji porast broja Instagram pratitelja. Najveća svjetska MMA promocija pravi je poligon za to, a najbolji primjer je Paige VanZant, najpopularnija svjetska borkinja. Ako ništa drugo, Polyana će u toj borbi imati pola milijuna navijača. Možda joj to bude vjetar u leđa da i dalje nastavi svoje vještine prikazivati u Octagonu. Naravno, i na Instagramu, gdje je vrlo aktivna, na radost spomenutih fanova.

Linker
07. lipanj 2024 01:05