UFC

Fernand Lopez savjetovao je Ganea da ne udara low kickove: ‘Mislio sam da se radi o mamcu‘

Francis Ngannou vs. Ciryl Gane

 Frederic J. BROWN/AFP/Profimedia
Trener francuskog borca priznao je kako su krivo procijenili situaciju s ozljedom Ngannoua

Francis Ngannou u meč protiv Ciryla Ganea, ušao je s teškom ozljedom desnog koljena. Njegov medijalni kolateralni ligament (MCL) i prednji križni ligament (ACL) oštećeni su te će Kamerunac morati biti podvrgnut operaciji. Čeka ga oporavak od devet mjeseci, no unatoč tome, Ngannou je uspio odraditi pet rundi borbe i pritom je savladao borca kao što je Gane.

Informacije o ozlijeđenom koljenu Francisa Ngannoua, isplivale su još prije same borbe. Naravno da su Ciryl Gane i njegov tim također dobili tu informaciju. Stoga pomalo čudi zašto Gane nije napadao slabost svoga protivnika. Ganeov trener, Fernand Lopez, otkrio je zašto se to nije dogodilo. Naime, oni jednostavno nisu vjerovali u priču oko ozljede Ngannoua.

''Ne pušim to.'', bila je prva reakcija Fernanda Lopeza, nakon što mu je Ganeov brat poslao screenshot vijesti koja je govorila o ozljedi Ngannoua. Lopez je čak upozorio svog borca da ne forsira low kickove jer je smatrao da se radi o mamcu.

''Nemoj forsirati low kickove. Ne vjerujem da je Francis ozlijeđen. Kontrirat će tvoje napade. Ako budeš išao na pojedinačne low kickove, Francis će te nokautirati.'', bile su upute Lopeza za svog borca.

Fernand sada ne sumnja u ozljedu Francisa niti ga optužuje za lažne navode. Jednostavno, bio je sumnjićav jer se informacija pojavila nekoliko sati prije borbe. Smatrao je da se radi o triku kojim bi zavarali njegovog borca i on bi nasjeo na neku od kontri moćnog Ngannoua. Ipak, ispostavilo se da je Lopez pogriješio i njegov borac propustio je veliku priliku da profitira iz takve situacije.

Puno prašine uoči meča, podizalo se oko odnosa Ngannoua i Lopeza. Francis je nekoć također bio član MMA Factoryja u Parizu, a Lopez je bio njegov glavni trener i prijatelj. Međutim, 2018. godine razišli su se, a njihov odnos poprilično je narušen. Puno je međusobnih prozivki bilo uoči meča, no Lopez je prije meča izjavio kako se želi rukovati s Francisom te se nada zakopavanju ratne sjekire. Uistinu, nakon završetka meča, Lopez je prišao Francisu te su se rukovali. Fernandu je jako drago da se to dogodilo.

''Bilo je to olakšavajuće. Kad sam mu prišao s druge strane Octagona i pružio ruku, bio je to moj način kojim sam mu rekao da sam završio s time (završio je s neprijateljskim odnosom). Žao mi je što su prve četiri godine s Francisom bile jako dobre, a ja nisam uspio održati dobar odnos s njim. Smatram da sam tu podbacio kao trener i to je bolno za mene. Sve je započelo tako što sam javno izašao pred medije te sam rekako kako se slažem s Danom Whiteom da je Francis egoističan. Žalim zbog toga.'', rekao je Lopez prilikom sinoćnjeg gostovanja u MMA Houru.

Jedan od onih koji su se nadali pomirenju Ngannoua i Lopeza, jeste i Kamaru Usman. Prvak velter kategorije prijatelj je Francisa Ngannoua, a jedan je od članova njegovog kuta. Usman je prema Lopezovim navodima, prišao govoreći:

''Fernand, mi smo braća, zaustavimo sve ovo.''

Čini se kako je Lopez uistinu spreman zakopati ratnu sjekiru, a Francisu zasigurno ne treba dodatan stres koji nose javne rasprave s bivšim trenerom. Sve to, djelovalo je poprilično zamarajuće za obojicu, a to je potvrdio i sam Lopez.

''Gotov sam s time. Umoran, iscrpljuje me ta tema.'', rekao je ovaj odlični MMA trener.

Linker
26. travanj 2024 21:49