UFC

Evo koliko su zaradili borci ove subote na UFC 294 priredbi i koliko je PPV-ova prodao spektakl u Abu Dhabiju!

 Islam Makhachev vs. Alexander Volkanovski 

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Neki su uzeli više a neki manje, no lijepo je vidjeti da je barem netko uzeo ozbiljniji novac

UFC 294 nam je protekloga vikenda iz Abu Dhabija poslao brojna uzbuđenja i odlične borbe, iako nije sve bilo savršeno na ovom eventu. Neke odluke sudaca u kavezu i liječnika bacile su sjenu na ovu priredbu, no svi se možemo složiti da se radilo o jednoj jako dobroj priredbi u režiji UFC-a.

Makhachev je nokautirao Volkanovskog, Chimaev je pobijedio Usmana, Ankalaev i Walker su ostali bez pobjednika, tako da smo svjedočili dosta dinamičnoj priredbi. Bilo je puno pitanja koliko su uspjeli prodati PPV-ova ovoga vikenda, a u nastavku donosimo upravo te izvještaje.

Kako navodi portal MMA Salaries, UFC 294 prodao je oko 700 tisuća PPV-ova, a tu su i podaci o pojedinačnim zaradama svih boraca na ovoj priredbi. Najviše je zaradio Islam Makhachev, odnosno 2 492 000 dolara, a ako pridodamo i bonus za nokaut nad Volkanovskim, cifra se penje i preko 2,5 milijuna dolara. U iznos je uključena cifra i od PPV-a.

Alexander Volkanovski uskočio je na ‘‘short notice‘‘, a za ovaj meč protiv Makhacheva je uzeo 2 392 000 dolara. Njegov ‘‘short notice‘‘ kolega, Kamaru Usman, zaradio je nešto više od 1,6 milijuna dolara, dok je Chimaev uzeo jednako toliko, točnije 1 616 000.

Sad slijedi značajan pad. Magomed Ankalaev zaradio je 161 000 dolara, gotovo milijun manje nego gornji dio ‘‘main carda‘‘. Johnny Walker je uzeo 131 000 dolara. Shara Magomedov, koji je otovorio cijelu priredbu u Abu Dhabiju, u svom UFC debiju je zaradio 24 tisuće dolara.

OVDJE možete pogledati detaljnije što se tiče ostalih boraca na priredbi, a lijepo je vidjeti da su barem neki uzeli ozbiljan novac.

Linker
26. travanj 2024 11:14