UFC

Eric Nicksick: ‘Volio bih gledati Ngannoua i Jonesa početkom 2023., tu borbu svi želimo‘

Ngannou i tim

 Px Images/Alamy/Alamy/Profimedia
Glavni trener progovorio o ozljedi, narednom meču i situaciji u kategoriji

Glavni trener Francisa Ngannoua Eric Nicksick napokon je progovorio o budućnosti prvaka UFC-ove teške kategorije. Podsjećamo, Ngannou je dugo bio ozlijeđen pa čak i operiran, ali napokon se nazire kraj čekanju te bi Ngannoua uskoro mogli gledati u kavezu.

Teška kategorija je trenutno dosta zamršena. Nakon što je Ngannou uzeo pauzu, logičan izbor je bio privremeni pojas između Stipe Miočića i Jona Jonesa, no izgleda kako još od toga nema ništa. Tu je još i pobjednik sutrašnjeg meča između Ganea i Tuivase, ali i Curtis Blaydes koji je prošlog mjeseca slavio nakon ozljede Toma Aspinalla u prvoj rundi.

Nicksickove izjave prenosimo u cijelosti:

‘‘Borba koja trenutno ima najviše smisla je očito ona protiv Jona Jonesa. To je borba koji svi želimo. Ja na to gledam tako da se Jones nije borio dvije i pol godine, ako neće moći u dvanaestom mjesecu onda ćemo u prvom ili drugom, ovisno o UFC-ovom rasporedu.‘‘

‘‘Jones se nije borio dosta dugo, Stipe također otkad ga je Francis pobijedio, dakle u drugom mjesecu je dvije godine. Iskreno, ja bih volio novu borbu protiv Stipe ili Jonesa, ali ako bih već mogao birati, onda bih izabrao Jonesa.‘‘

Dotaknuo se i ozljede: ‘‘S ovakvim tipom ozljede i operacije, mislim da je dvanaesti mjesec ipak malo preblizu, iskreno. Ali s tim tipom se nikad ne zna, može se vratiti i odmah biti spreman za borbu, ali isto tako ne znamo što će UFC staviti na naš tanjur‘‘, zaključio je.

Ngannou je inače bio u sukobu s UFC-om oko plaća boraca te su ga nekako grunuli u drugi plan, a ozljeda sigurno nije dobro došla na cijelu priču. Kako bilo, vrlo je vjerojatno da ćemo Ngannoua gledati početkom 2023.

Linker
16. svibanj 2024 14:23