UFC

Eddie Alvarez opisao UFC-ove pregovaračke taktike: ‘Druge borce koriste kako bi vam spustili cijenu‘

Eddie Alvarez (lijevo) i Conor McGregor (desno)

 Screenshot (youtube, Ufc)
Bivši prvak UFC-ove lake kategorije dobro poznaje UFC-ove pregovaračke taktike

Nevjerojatno dugo se razvukla situacija s Conorom McGregorom i Michaelom Chandlerom. Još prvom polovicom godine najavljeno je kako će McGregor i Chandler biti glavni treneri u sklopu ovosezonskog ‘‘Ultimate Fightera‘‘, a iako je sezona završila još ljetos, McGregor i Chandler još uvijek nemaju službeno ugovoren meč.

Chandler smatra da ga McGregor zavlači, mnogi vjeruju da UFC čuva Conora za UFC 300 event, a John Kavanagh nedavno je izjavio kako bi se Conor mogao vratiti tek u ljeto sljedeće godine. Sve u svemu, ništa još nije poznato, a Eddie Alvarez je pokušao dati nešto detaljniji uvid gostujući u MMA Houru.

‘‘Ariele, ti i ja smo imali istu ovakvu situaciju s Conorom. Nitko nije imao pojma borim li se protiv njega i kad bih se trebao boriti, a svi smo pokušavali dokučiti rješenje. Tada sam dobio poziv od šefa: ‘Oh, saznao si?‘. Da, uspjeli smo saznati kad se borim i s kim. Mislim da sada rade istu stvar.‘‘ započeo je Alvarez.

U nastavku razgovora Alvarez je pojasnio kako su iz UFC-a prijetili da će upariti Khabiba Nurmagomedova s Conorom, a tako su natjerali Alvareza da prihvati meč protiv Conora pod onim uvjetima koje mu UFC odredi.

Mnogi se vjerojatno i sjećaju kako je McGregor ismijavao Alvareza jer je prihvatio taj meč za isti honorar koji je dobio prema prijašnjem ugovoru, a jasno je da meč protiv Conora ipak vrijedi više i prilika je za veliku zaradu.

Prema Alvarezovim tvrdnjama, UFC ga je prisilio na nešto takvo.

‘‘To je njihova igra. Oni igraju tako da ne mogu samo dva tipa biti uključena u priču i oni ne smiju znati da će se međusobno boriti. Ako znaju, onda borci imaju prostora za dodatne pregovore i postavljanje uvjeta. Zato UFC uvijek ima trećeg, četvrtog ili petog tipa u cijeloj priči, a te borce koriste kako bi spustili vašu cijenu na doslovno ništa. Mislim da se nešto takvo i ovdje događa. Ako Chandler zna da se bori s Conorom i ako Conor zna da će se boriti protiv Chandlera, tada njih dvojica imaju prostor za pregovore oko tog meča. Ako se tu uključi neki treći borac, onda UFC može prisiliti obojicu na puno manje novca. Neće ostati bez ičega, ali neće dobiti dolara više od onoga što inače dobivaju prema ugovoru. Tako stvari funkcioniraju.‘‘, pojasnio je Alvarez koji ima podosta iskustva s UFC-om i njihovim načinom poslovanja.

Linker
27. travanj 2024 03:48