UFC

Dricus Du Plessis: ‘Ljudi pokušavaju znanstveno analizirati moj stil, ali ljudi, ovo je borba. Te stvari su nebitne‘

Dricus Du Plessis 

 Louis Grasse/PxImages/Icon Sportswire/Newscom/Profimedia
Dricus vjerojatno želi reći da nema potrebe za velikim analizama i razlaganjem njegova stila koji očigledno savršeno funkcionira, neovisno o tome kako izgleda na oko

Velike stvari napravio je trenutni prvak u srednjoj kategoriji, Dricus Du Plessis, od svog dolaska u UFC. Osim što još uvijek ne zna za poraz, uzeo je i spomenutu titulu te u trenutno posljednjem nastupu istu obranio protiv nekoć nedodirljivog Israela Adesanye, tako da uistinu nema mjesta za ponižavanje Dricusa.

Kako god, unatoč svim uspjesima koje je ostvario, dosta je onih koji kritiziraju njegov pomalo nezgrapni stil. Govore mu da je tehnički loš, a on je u jučerašnjeg razgovoru za Shak MMA poslao poruku svima koji mu govore takve stvari:

‘‘Mislim da je to velika zabluda, ali mislim da se to mijenja. Tako i treba biti jer su mi prije govorili da propadam kad bacam udarce, da sam šlampav i ostalo, a sada govore i analiziraju gdje postavljam noge i ostalo. Sada analiziraju moj stil i govore kako je pametno. Često se i sam zapitam otkud izvlače te stvari, za neke ni sam ne znam‘‘, rekao je Dricus.

‘‘Govore kako prvo stanem nogom na unutrašnju stranu, a zatim na vanjsku. Meni to bude čudno, oni pokušavaju znanstveno to razložiti i objasniti, ali ja kažem ne, ovo je borba. Čudno je i neugodno, ali to je takav stil, isto kao što je jiu-jitsu bio kad je tek došao u UFC‘‘, pojasnio je.

Dricus vjerojatno želi reći da nema potrebe za velikim analizama i razlaganjem njegova stila koji očigledno savršeno funkcionira, neovisno o tome kako izgleda na oko. Do sada nitko nije pronašao rješenje za njega, a to govori samo za sebe, a nije da se nije borio s kvalitetnim i inteligentnim borcima.

Linker
26. rujan 2024 13:10