UFC

Drama u UFC-ovoj srednjoj kategoriji: Prvak ‘sprda‘ Brendana Allena, javio se i neočekivani izazivač

Brendan Allen

 Amy Kaplan/icon Sportswire/Newscom/Profimedia
Allen je ekspresno odgovorio ‘DDP-u‘, priliku ‘namirisao‘ i Vettori

Brendan Allen nije dugo čekao da odgovori na provokaciju aktualnog UFC prvaka srednje kategorije, Dricusa Du Plessisa.

Allen (24-6) vratio se u oktogon u sunaslovnoj borbi UFC-ove priredbe u Parizu, gdje je odmjerio snage s Nassourdineom Imavovom (15-4) u borbi srednje kategorije. "All In" ušao je u ovaj meč s impresivnim nizom od sedam uzastopnih pobjeda, a posljednju je ostvario u travnju ove godine, kada je podijeljenom odlukom sudaca savladao Chrisa Curtisa. Prije toga, američki borac ostvario je četiri uzastopne pobjede polugama, što je na kraju dovelo do njegovog javnog izazova upućenog Dricusu Du Plessisu.

S druge strane, Nassourdine Imavov ušao je u ovu borbu s nizom od dvije uzastopne pobjede, a njegova posljednja pobjeda bila je tehničkim nokautom u četvrtoj rundi nad bivšim izazivačem za naslov, Jaredom Cannonierom.

Brendan Allen uspio je brzo započeti borbu u Parizu, oborivši Imavova već u ranoj fazi i kontrolirajući ga gotovo cijelu prvu rundu. Međutim, Imavov je u nastavku uspio izbjeći Allenove pokušaje rušenja koristeći "sprawl", te je u drugoj i trećoj rundi dominirao u stojci.

Nakon petnaest minuta borbe, sudci su jednoglasnom odlukom proglasili Nassourdinea Imavova zasluženim pobjednikom.

Nedugo nakon završetka borbe, mnogi profesionalni borci izrazili su svoje mišljenje o ishodu na društvenim mrežama, a među njima je bio i UFC prvak Dricus Du Plessis, koji je poslao poruku Allenu:

"Loša sreća, Brendan Allen. Šalim se, gubiš, luzeru!" – napisao je Du Plessis.

Brendan Allen brzo je primijetio ovu provokaciju te je odmah odgovorio:

"Govori onaj koji me izbjegava otkad je ušao u UFC. Nismo svi imali lakši put. Nije bila moja noć večeras... ali i dalje ću te prebiti."

Očekuje se da će Dricus Du Plessis braniti svoju titulu srednje kategorije protiv bivšeg prvaka Seana Stricklanda u prvom tromjesečju 2025. godine.

Što slijedi za Brendana Allena tek ćemo vidjeti, no izazov mu je već stigao od bivšeg izazivača za titulu, Marvina Vettorija.

Linker
29. rujan 2024 17:57