UFC

Dominick Cruz otvorio dušu u vezi mentalnih problema: ‘Bio sam tako deprimiran i nisam htio živjeti‘

Dominick Cruz

 Douglas P. DeFelice/Getty images/Profimedia
Bivši prvak UFC-ove bantam kategorije nosio se s brojnim teškim problemima u svojoj karijeri

Kroz uistinu teške trenutke u svojoj karijeri prolazio je Dominick Cruz. Jedan od najboljih boraca bantam kategorije u povijesti MMA-a, višestruko puta morao se oporavljati od teških ozljeda, naročito kad su koljena u pitanju. Bilo je tu raznih pauza u trajanju od tri i više godina te se može reći kako je Dom mogao imati daleko veću karijeru da nije bilo ozljeda.

Krajem 2016. godine Cruz je dominantno poražen od strane Codyja Garbrandta, a uslijedila je pauza u trajanju od tri i pol godine. Sredinom 2020. godine vratio se u kavez, a Henry Cejudo nokautirao ga je krajem druge runde. Djelovalo je kao da je Cruz završena priča, ali on se dvama pobjedama u 2021. vratio na pobjedničke staze.

Ovog vikenda tražit će treće uzastopno slavlje, a protivnik će mu biti Marlon Vera. Pobijedi li Cruz i sjajnog Ekvadorca, doći će blizu novom napadu na pojas. Dominick je dakle trenutno u dosta dobrom nizu i pozitivnoj fazi svoje karijere. Kako god se okrene, radi se o sjajnom borcu i to je višestruko puta prezentirao, ali nisu ga samo ozljede mučile kroz karijeru. Naime, Dominick je u UFC Journey emisiji objasnio kako se mučio i s raznim mentalnim problemima u određenim fazama svoje karijere.

‘‘Moj karijera ludo je putovanje s usponima i padovima. Osjećam se uistinu mudro od svih teških situacija kroz koje sam prošao. Ozljede tijekom treninga neke su od najtežih stvari s kojima se možete nositi. Bio sam toliko deprimiran u jednoj fazi karijere, nisam htio niti živjeti više. Mislim da je najveća lekcija koju sam naučio kroz ozljede, to da kad ste u dilemama, preusmjerite fokus. Kada propitkujete sve u svom životu, fokusirajte se na ono gdje možete raditi razliku, na nekoga za koga možete činiti prevagu. To će vaš izvući iz dubina pakla. Mora biti nešto veće od vas samih što vas gura dalje.‘‘, pojasnio je Cruz.

Nakon što je Paddy Pimblett osvojio fanove pozivajući sve one koji se nose s mentalnim problemima da otvore dušu, sada je i Dominick Cruz odlučio progovoriti o toj temi, ali kroz svoja osobna iskustva. Kompletnu epizodu UFC Journeyja možete pogledati pri dnu teksta.

Linker
20. travanj 2024 15:33