UFC

Demian Maia: ‘Ovo bi mogla biti posljednja borba moje karijere‘

Demian Maia
 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Legendarni Brazilac na UFC 263 priredbi suprotstavit će se Belalu Muhammadu

Jedan od posljednjih preostalih pionira slobodne borbe i borac kojeg se može s pravom zvati umjetnikom iste je Demian Maia. Drugi najstariji borac na UFC rosteru član je promocije već punih 14 godina, no jasno je kako se i 43-godišnjem Brazilcu bliži kraj karijere. Zbog svog poznatog stila tijekom iste nije primio neku značajnu štetu po pitanju udaraca, no tijelo jednostavno stari i nije lako nastupati na jednako visokoj razini kao nekad.

No, gledat ćemo ga još minimalno nadolazećeg vikenda, kad će se na glavnom programu UFC 263 priredbe suprotstaviti Belalu Muhammadu u borbi za koju je svjestan kako može biti i njegova posljednja. Ipak, vjeruje da bi mogao odraditi još koju, posebno ako ostvari svoju 23. pobjedu u Octagonu.

"Ja sam blizu kraja karijere i ovo bi mogla biti moja posljednja borba. No, moram vam reći kako sam u pripremnom kampu sve radio jako dobro. Osjećao sam se kao da mogu još jednu ili još nekoliko. Najvjerojatnije još jednu nakon toga. Ovisit će o puno toga. Nekad u dvorani izgledaš jako dobro, a onda to ne možeš prebaciti u Octagon. Ako uspijem u tome te ako Dana White i UFC budu to htjeli, onda bih odradio još jednu borbu nakon ove. Ali, moguće je kako je ovo posljednja", iskreno je Maia priznao novinarima portala MMA Junkie tijekom medijskog druženja.

Maia je trenutno rangiran na devetom mjestu ljestvice izazivača, a dolazi iza poraza od Gilberta Burnsa, kojim je prekinut njegov niz od tri pobjede. Istovremeno se Muhammad nalazi tri pozicije ispod njega, ali i s nizom od osam pobjeda u posljednjih devet borbi, ne računajući poništenu protiv Leona Edwardsa.

"On je sjajan borac čije najbolje vrijeme tek dolazi. Svakako napreduje. Dobar je hrvač i odlično to koristi, ali posljednjih godina puno više udarački se bori. Vjeruje u svoje vještine borbe na nogama. Opasan je kao i bilo koji rangirani borac. Nije ovo nikako laka borba, no u takvim situacijama sam bio puno puta tijekom života", rekao je Demian o svom protivniku nadimak "Remember the Name". Potrudit će Muhammad da ga nakon ove borbe svi još bolje zapamte. Na Brazilcu je da to spriječi.

Linker
19. travanj 2024 04:35