UFC

Darren Till je uvjeren da će Chimaev osvojiti pojas i u velteru: Otkrio je tko će mu biti najteži izazov

Darren Till i Khamzat Chimaev

 Instagram (khamzat Chimaev)
Popularni borac iz Liverpoola ne otpisuje Khamzatove šanse za osvajanjem titule u kategoriji do 77 kg

Khamzat Chimaev (12-0, 6-0 UFC) kroz dogledno vrijeme mogao bi postati novim izazivačem u UFC-ovoj srednjoj kategoriji. Neporaženi borac velter kategorije trenutno je neporažen u svojoj karijeri i trećerangirani je borac unutar velter kategorije.

Iako bi Chimaev rado dobio priliku za napasti pojas u kategoriji do 77 kilograma, čini se da mu je skidanje kilaže za tu kategoriju nepremostiva prepreka i dojam je da se Khamzat odlučio za prelazak u srednju kategoriju. ‘‘Borz‘‘ je prije nekoliko dana prozvao Paula Costu putem Twittera i usput je otkrio da trenutno teži 98,5 kilograma.

Preko 20 kilograma morao bi Chimaev skinuti za velter kategoriju (-77 kg), a to djeluje kao nemoguća misija u ovom trenutku. Međutim, Darren Till kao dobar Khamzatov prijatelj tvrdi da ćemo Chimaeva još gledati i u velter kategoriji, a Till je uvjeren da će njegov prijatelj doći do pojasa u velteru.

‘‘Mislim da će on postati prvakom svijeta u velter kategoriji, stvarno to mislim. Ali promijenio sam mišljenje oko toga tko će mu biti najteži protivnik. Nekoć sam mislio da bi mu Usman ili Colby (Covington) predstavljali najteži izazov. Zapravo mislim da bi Leon (Edwards) mogao biti njegov najteži protivnik, prvenstveno zbog toga kako brani rušenja i zbog udaračkih vještina. Moram li birati najtežeg protivnika za Khamzata u velter kategoriji, mislim da bi to bio Leon. Volio bih da Khamzat odradi još jedan meč prije borbe s Leonom, a možda ne bi bilo loše ni da se odmah bori s Leonom.‘‘, rekao je Till gostujući u ‘‘Smack Talk With Sandhu‘‘.

Leon Edwards aktualni je prvak UFC-ove velter kategorije i Tillov sunarodnjak. Nekoć je postojao određeni animozitet između njih dvojice i bilo je mogućnosti da se međusobno bore. Till je s vremenom ipak otišao u srednju kategoriju jer se mučio sa skidanjem kilaže, a odnedavno više nije član UFC-a. Edwardsova karijera otišla je u puno boljem smjeru i Leon je trenutno jedan od najboljih boraca na svijetu. Till ga sada poprilično respektira, ali očito ne koliko svog prijatelja Khamzata.

Linker
20. svibanj 2024 10:55