UFC

Daniel Cormier dao svoje viđenje najiščekivanijeg UFC-ovog meča ovog vikenda: ‘Neće ga biti strah otići u parter!‘

Daniel Cormier

 Screenshot (youtube, The Mma Hour)
Oliveira se nada novom napadu na pojas do kraja ove kalendarske godine

Strašan meč čeka nas ovog vikenda na UFC 289 eventu. U sunaslovnoj borbi večeri obračunati će se Charles Oliveira i Beneil Dariush, a mišljenje velikog dijela MMA fanova je da se radi o zapravo najzanimljivijem meču na cijelom eventu.

Beneil Dariush u meč ulazi nakon osam uzastopnih pobjeda, dok Charles Oliveira ima 11 pobjeda u posljednjih 12 nastupa. Islam Makhachev u desetom mjesecu prošle godine prekinuo je njegov niz, ali nije sramota izgubiti od najboljeg borca u kategoriji.

Oliveira se nada novom napadu na pojas do kraja ove kalendarske godine, a pobjeda protiv Dariusha to bi mu i omogućila. Dariush također želi napad na pojas i njegov motiv neće biti ništa manji od Oliveirinog.

Svoje mišljenje o borbi dao je i prekaljeni komentator i analitičar te bivši prvak u teškoj i poluteškoj kategoriji UFC-a, Daniel Cormier.

"Ova borba ima toliko pitanja na strani Dariusha, ali također ima pitanja na strani Oliveire. Kako se Oliveira oporavlja od poraza od Islama Makhacheva? Vjerujem da je jedna od Oliveirinih najvećih prednosti bila kad se borio s borcima poput Michaela Chandlera, Dustina Poiriera, Justina Gaethjea, oni bi ga srušili, ali ga ne bi slijedili na tlo jer je bilo preopasno. Tako je dobar u jiu-jitsuu.”

Koliko god Oliveira predstavljao veliku prijetnju u parteru, Islam Makhachev uspio je neutralizirati njegovu "submission igru" ​​kada su se borili za naslov prvaka u lakoj kategoriji na UFC-u 280 gdje ga je Dagestanac ugušio u drugoj rundi.

Ako Dariush uspije srušiti Oliveiru, Cormier očekuje da neće oklijevati da se petlja s njim na tlu.

“Pa, vidjeli ste da ga je islam slijedio do partera i da ga je zapravo pokorio. Beneil Dariush također to može, neće se bojati slijediti ga u parter. Dakle, kako će Oliveira pristupiti ovoj borbi na kontroliraniji način da se izbjegne ozlijediti i zatim pokušati uvući Dariusha u neku vrstu zamke? Ovo je fenomenalan meč, a ovaj će biti, ili barem mogu predvidjeti da bi ovo trebala biti borba večeri ovog vikenda”, zaključio je.

Linker
22. travanj 2024 21:05