UFC

Daniel Cormier apelira da se ozbiljno shvate Stricklandove izjave o mentalnom zdravlju: ‘To je bio vapaj za pomoć‘

Sean Strickland

 Screenshot (instagram, Sean Strickland)
‘‘Mi kao MMA zajednica, trebamo stati na njegovu stranu. Baš kao što smo to učinili za Alexandra Volkanovskog‘‘

Bivši UFC prvak u srednjoj kategoriji Sean Strickland nedavno je otvoreno progovorio o svojim mentalnim borbama i tvrdio je da je "mentalno nezdrav" i "opasan za ljude".

Strickland je već ranije bio otvoren o traumama iz djetinjstva, a bivši dvostruki UFC prvak Daniel Cormier smatra da su njegove konstantne izjave o mentalnom zdravlju razlog za zabrinutost.

"Sean Strickland je tip koji ima vrlo, vrlo tamnu prošlost", rekao je Cormier na svom YouTube kanalu. "Svi to znamo, ali ta tamna prošlost mu je pomogla da postane prvak svijeta i tip koji je voljan proći kroz toliko mnogo izazova. Proći kroz toliko uspona i padova, nikada ne izgubiti iz vida cilj i ono što mu je pred očima, i postati svjetski prvak… Rekao je da je bogat, a još uvijek ne može prevladati mentalne prepreke. Želim biti siguran da mi kao obožavatelji sporta, tretiramo ovo na isti način koji smo tretirali i Alexandera Volkanovskog kada je govorio o svojim mentalnim problemima.

"Kad govorimo o mentalnom zdravlju i mentalnim poteškoćama, vjerujem da sve pristranosti ili mišljenja koja imamo o tom određenom borcu, bilo da ga volimo ili ga mrzimo, moramo to staviti sa strane i moramo ga pogledati kao ljudsko biće. Kad je ‘Volk‘ rekao da mu je bilo teško u svojoj glavi, svi smo se žurili pomoći mu i pričati s njim. Moramo se pobrinuti da isto učinimo za Seana Stricklanda. To je vapaj za pomoć. Dakle, mi kao MMA zajednica, trebamo stati na njegovu stranu. Baš kao što smo to učinili za Alexandra Volkanovskog."

Strickland trenutno traži revanš s Dricusom Du Plessisom, koji ga je svladao odlukom u tijesnoj borbi i osvojio naslov u srednjoj kategoriji na UFC-u 297 u siječnju.

Linker
26. travanj 2024 06:22