UFC

Dana White konačno progovorio o razlozima izbacivanja Muhammada Mokaeva iz UFC-a

Dana White

 Screenshot (youtube, Ufc)
Šef UFC-a smatra da je izrazito talentirani borac ruski borac sam kriv

Dana White tvrdi da je Muhammad Mokaev sam sebi uništio priliku što se tiče daljnje karijere u UFC-u, najboljoj svjetskoj MMA promociji.

Nakon što je prošlog mjeseca na UFC-u 304 pobijedio Manela Kapea, UFC je odlučio ne obnoviti ugovor s neporaženim izazivačem u muha kategoriji. Odluka je iznenadila mnoge, s obzirom na to da je Mokaev (13-0) bio vrlo blizu borbe za titulu.

Razlog zašto UFC nije produžio ugovor s Mokaevim ostaje nejasan, a White je izjavio da se radi o "zakulisnim" problemima, a ne o Mokaevovom stilu borbe. Prije njihove borbe, Mokaev i Kape sudjelovali su u nekoliko incidenata tijekom priprema, uključujući sukobe u UFC Performance Institutu, hotelskom smještaju tijekom tjedna borbi, ceremonijalnim vaganjima, pa čak i tijekom uvodnih ceremonija u oktogonu.

"To je jednostavno tako" rekao je White u razgovoru za MMA Junkie i druge novinare u utorak, nakon Dana White‘s Contender Series 67 priredbe. "Uvijek kažem da je ovo prilika da se pokažeš pred cijelim svijetom. On je jednostavno sve napravio krivo i time naljutio ove ljude. Nisam bio uključen u ništa od onoga što mu se dogodilo."

"Ali, znate, matchmakeri i Hunter Campbell jesu, i nisu bili zadovoljni s njim. Nisu bili zadovoljni načinom na koji se ponašao. Nisu bili zadovoljni mnogim stvarima koje je rekao i napravio. Sada se možeš osvrnuti i žaliti, ali sam si se doveo u ovu situaciju."

Mokaev je dao naslutiti da već ima novi plan, objavivši zagonetan post na X-u s jednostavnom porukom "potpisano". Ovaj 23-godišnjak se nada da će se jednog dana vratiti u UFC i ostvariti svoj san o osvajanju naslova prvaka.

Neslužbeno se priča da je potpisao za BRAVE CF organizaciji, a službenu potvrdu iz organizacije koja ima sjedište u Bahreinu nismo dobili.

Linker
02. rujan 2024 01:06