UFC

Covington o Lawleru: 'Bio mi je prijatelj, a sad ga želim ostaviti u bazenu njegove vlastite krvi'

Colby Covington (Instagram)
Colby Covington namjerava ozbiljno ozlijediti Robbieja Lawlera nakon što krene njihov okršaj u glavnoj borbi UFC on ESPN 5 priredbe. Otkrio je kako su svojevremeno bili jako dobri prijatelji, no i to kako je Lawlerovo napuštanje American Top Teama shvatio osobno.

Borba Covingtona i Lawlera ugovorena je kao glavna borba UFC on ESPN 5 eventa, koji se održava 3. kolovoza u New Jerseyu. Tu se radi o borbi dva vrhunska borca UFC-ove velter kategorije, ali i o dvojici bivših timskih kolega. No, Robbie Lawler je prije tri godine napustio dvoranu, a Colby mu to i dan danas itekako zamjera.

"Imam dužnost odraditi posao kao kapetan American Top Teama", rekao je Covington u razgovoru za MMA Junkie, čime je objasnio zašto je prihvatio borbu protiv Robbieja Lawlera, a onda je nastavio: "Samo se trebamo sjetiti svog novca koji je Dan Lambert uložio u njega. Ja sam sve u ATT-u morao zaslužiti težim putem, a Robbie je od početka imao što god mu je trebalo. Imao je trening partnere kakve je htio, dovodili su ih sa strane, kao i najbolje trenere. Dan je bio spreman sve to platiti. Financiranje njega i njegovih kampova bilo je nevjerojatno. Nitko u ATT-u nikad nije imao ono što je on imao. A onda je jednostavno otišao."

Colby je rekao kako je to napravio u ljeto 2016. godine, nakon UFC 201 poraza od Tyrona Woodleya. Tim putem ostao je bez titule velter kategorije, ali najviše mu je zasmetalo što je u ATT dvorani obješena slika novog prvaka Woodleya s podignutom šakom. Naime, njih obojica su u to vrijeme bili članovi tog tima, iako gotovo nikad nisu zajedno trenirali. Covington je također otkrio kako mu je "Ruthless" bio prijatelj i osoba koja mu je puno pomogla. No, jednostavno ne može prijeći preko toga što je ovaj napravio i kaže kako su dobri odnosi ostali u prošlosti.

"Bio mi je dobar prijatelj i dobar trening partner. Nije bio jedan od onih koji su me odmah u početku htjeti razbiti, za razliku od Woodleya. S Tyronom sam od početka imao ozbiljnih bitki šakama. Krenuo bi žestoko kad sam ja htio lagano sparirati. Uvijek sam ga morao odvoditi dolje i tako natjerati da prestane. S Robbiejem je trening uvijek bio pod kontrolom. Ono glavno bismo ostavili za Octagon. Bili smo dobri prijatelj, a također mi je pomogao oko dolaska do sponzora. No, onda nam je okrenuo leđa i ovo je osobno. Sad ga želim ostaviti u bazenu njegove vlastite krvi. Bijesan sam zbog onoga što je napravio Danu Lambertu", otkrio je kako osjeća dužnost prema vlasniku American Top Teama.

Covington je jedan od rijetkih top UFC boraca koji prošlog vikenda nije bio prisutan u Las Vegasu na International Fight Weeku. Umjesto toga, na Instagram je postavio objavu u svom sad već poznatom stilu.

Linker
18. svibanj 2024 14:29