UFC

Costa otkrio kada će biti spreman, UFC-u je već predložio dva potencijalna protivnika

Paulo Costa
 DALTON HAMM/ZUMA PRESS/PROFIMEDIA
Nakon borbe s Adesanyom obećao sam si da se više nikad neću boriti ako nisam fizički najspremniji‘

Paulo Costa morao je zbog zdravstvenih problema otkazati borbu protiv Roberta Whittakera. Za 17. travnja, kada je bio predviđen njihov okršaj, neće biti spreman, ali izgleda i da nećemo predugo čekati na njegov povratak u Octagon.

Brazilac je u razgovoru s portalom Sherdog.com objasnio da se zarazio gripom, a simptomi koje ima nešto su izraženiji pa je tako u jednom trenutku postao svjestan da do sredine travnja neće biti na 100 posto.

"Nakon borbe s Israelom Adesanyom obećao sam si da se više nikad neću boriti ako nisam fizički najspremniji. Stoga sam nazvao svog menadžera Wallida Ismaila i tražio od njega se borba odgodi na 1. ili 8. svibnja", objašnjava Costa.

No, do odgode borbe na kraju nije došlo. UFC je pronašao drugo rješenje i Whittakeru za protivnika dodijelio Kelvina Gasteluma.

"Ovoga tjedna sam se vratio treninzima i za 17. travnja bih bio na 60 posto, a to nije idealno. Ali do 1. ili 8. svibnja sam sigurno spreman", nastavlja Costa.

Sada kada borba s Whittakerom, barem još neko vrijeme, nije u igri, 'Borrachinha' se okreće drugim opcijama u srednjoj kategoriji.

"Volio bih se boriti s TOP 5 protivnikom. Jared Cannonier ili Jack Hermansson - bilo tko koga fanovi ili UFC žele. Bit ću spreman", otkrio je svoje želje Costa.

Brazilac je nakratko prokomentirao i ostala događanja u srednjoj kategoriji pa je tako otkrio da očekuje Whittakerovu pobjedu nad Gastelumom, kao i slavlje Darrena Tilla u okršaju s Mavrinom Vettorijem. A u istom razgovoru Paulo se osvrnuo i na nedavno održanu borbu Adesanye i Jana Blachowicza.

"Svi znaju koliko mrzim Adesanyu, ali moram priznati da se borio bolje nego što sam očekivao. Osobno sam predviđao Blachowiczevu pobjedu prekidom", dodao je Brazilac.

Linker
24. lipanj 2024 09:19