UFC

Cormier tvrdi da bi Jones iz poluteške kategorije bolje prošao protiv Aspinalla nego danas: ‘Protiv Ganea nije izgledao brzo‘

Jon Jones

 Patrick T. Fallon/AFP/Profimedia
Teško je reći dok ne vidimo, ali na spomenutoj kilaži Jones bi definitivno bio brži nego danas. Dosta kilograma je dobio kako bi se mogao nositi s teškašima, no zbog toga je definitivno morao žrtvovati dio svoje brzine koja ga je dugo krasila

Velika borba uskoro očekuje Jona Jonesa, a radi se naravno o onoj na UFC 309 priredbi protiv najvećeg teškaša u povijesti organizacije, Stipe Miočića. Velika je to borba za ostavštinu koja jako puno znači obojici, tako da ne sumnjamo da će se borci adekvatno pripremiti i pružiti najbolje od sebe.

Dugo je Jones čekao na prelazak u tešku kategoriju, odnosno, dugo je nabijao kilažu kako bi se mogao nositi s elitnim teškašima. Izgledao je Jones dobro u meču protiv Ciryla Ganea, no Daniel Cormier smatra da bi Jones bolje prošao kao poluteškaš u borbi protiv Aspinalla:

‘‘Mislim da su svi oni koji su s Jonesom imali vrlo blisku borbu, da su platili cijenu toga. Mislim da je taj klinac (Aspinall) jako opasan za njega više nego bilo tko drugi s kime je do sada bio u kavezu. Dijelom zbog toga što ovo nije njegova kategorija. Da je i dalje poluteškaš, mislim da bi u borbi težio oko 97 kilograma. Tako bi bolje izgledao protiv Aspinalla nego sada kada ima preko 110 kg. Do 100 kilograma na njegov poluteškaški ‘frame‘ je kilaža na kojoj bi najbolje izgledao protiv Aspinalla. Protiv Ciryla borba nije trajala dugo, ali nije izgledao brzo‘‘, rekao je Cormier u ‘‘Pound4Pound‘‘ podcastu.

Teško je reći dok ne vidimo, ali na spomenutoj kilaži Jones bi definitivno bio brži nego danas. Dosta kilograma je dobio kako bi se mogao nositi s teškašima, no zbog toga je definitivno morao žrtvovati dio svoje brzine koja ga je dugo krasila.

Linker
27. rujan 2024 13:14