UFC

Cormier prokomentirao Rockholdovo umirovljenje: ‘Bio je to završetak iz bajke‘

Cormier i Rockhold

 Screenshot (youtube, Bjpenndotcom)
Veliki prijatelj Lukea Rockholda dao je zanimljiv osvrt na završetak Lukeove karijere

22 profesionalna nastupa (16-6-0), 11 pod okriljem UFC-a (6-5) gdje je osvojio pojas prvaka srednje kategorije i titula prvaka u Strikeforceu, rezime su jedne velike karijere koja je završila proteklog tjedna na UFC 278 eventa.

Radi se naravno o karijeri Lukea Rockholda, a Luke se oprostio porazom od Paula Coste. Bio je to treći uzastopni Rockholdov poraz, a 37-godišnji Luke vidno je ispao iz svoje najbolje forme i vrijeme je za povući se. Čistom srčanošću i ogromnom željom Rockhold je izgurao taj meč do kraja, ali kondicija ga je izdala već nakon prve runde.

Na kraju smo gledali najuzbudljiviji meč te večeri, a Rockhold je izgubio jednoglasnom odlukom sudaca.

‘‘Ne mogu se više baviti ovime. Dao sam sve od sebe, ali jednostavno sam prestar.‘‘, rekao je Rockhold u razgovoru s Roganom neposredno nakon borbe.

Unatoč porazu, bio je to jedan lijep način za povući se jer Rockhold je oduševio publiku svojim srčanim nastupom, a utišao je i sve kritike da ne može primiti udarac, odnosno da je njegova brada oslabila. Naprimao se Rockhold udaraca od moćnog Coste, ali nije se dao završiti.

Njegov veliki prijatelj i dugogodišnji timski kolega, Daniel Cormier, također smatra da se radilo o dobroj borbi za oprostiti se i vjeruje da je to bio pravi trenutak za objaviti povlačenje u mirovinu.

‘‘Moj prijatelj Luke Rockhold odradio je posljednji nastup u karijeri i znate što? Ne mogu reći da nisam razočaran, jer ako gledamo njegove vještine, on ima još puno toga za dati. Ali njegov cardio, govor tijela, kako je izgledao tamo, sve to mi govori da je vrijeme da moj prijatelj napusti sport. Dotrčao sam do njega, pružio sam mu veliki zagrljaj. Kapa dolje mom prijatelju, Lukeu. Ljudi, nadam se da ste uživali dok smo bili tamo. Uvijek govorim da uživate u borcima dok su još tu, jer nikad ne znate kada će napustiti sport.‘‘, rekao je Cormier na svom YouTube kanalu, a zatim je nastavio.

‘‘Netko mi je poslao ovu fotografiju, a sada smo svi umirovljeni. Gledajući tu fotografiju, tu su Khabib Nurmagomedov, ja, Luke Rockhold i Cain Velasquez, a ako pogledate trenera koji je s lijeva Cainu, on je mrtav. Cain je u zatvoru. Proveli smo uistinu sjajno vrijeme u American Kickboxing Academyju, a posljednji od četvorice koju smo nazivali ‘četiri kralja‘, odlučio se povući, a vjerujem da je to bio završetak iz bajke za Lukea Rockholda.‘‘, zaključio je Cormier.

I uistinu, ta četiri borac iz American Kickboxing Academyja nekoć su žarili i palili UFC-ovim kavezom. Svu četvoricu bio je pravi užitak gledati kako nastupaju, ali svemu dođe kraj pa tako i njihovim karijerima. Zato kao što Cormier kaže, uživajte u borcima koji su trenutno na vrhuncu, jer neće ni oni potrajati vječno.

Linker
04. svibanj 2024 10:26