UFC

Cormier odao počast Miočiću: ‘Fedor nije najveći teškaš u povijesti, to je ipak Stipe Miočić‘

Stipe Miočić (desno) i Daniel Cormier (lijevo)

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Umirovljeni Daniel Cormier ne može zažmiriti na sve uspjehe koje je postigao naš Stipe Miočić

Veliki Fedor Emelianenko povukao se iz sporta proteklog vikenda, porazom od Ryana Badera na Bellator 290 eventu. Bader je Fedora porazio tehničkim nokautom u prvoj rundi, a to mu je druga takva pobjeda nad Fedorom.

Odlaskom velikog Fedora (40-6), naravno da su se potegla pitanja oko najvećem borcu ikad, kao i o najboljem teškašu. Dok Fedora mnogi ipak više ne vide kao najboljeg borca ikad, rasprava o najvećem teškašu u povijesti MMA-a i dalje itekako uključuje Fedora kao jednog od glavnih kandidata.

Fedor je dugi niz godina djelovao nepobjedivo, a njegov pobjednički niz došao je do 27 uzastopnih pobjeda, sve do poraza od Fabricija Werduma 2010. godine. Mnoštvo je legendi koje je Fedor porazio tijekom svoje bogate karijere, ali vrijeme je nepobjedivo i godine su ga sustigle.

Uvijek će Fedor biti u raspravama oko najvećeg borca u povijesti teške kategorije, ali ako pitate Daniela Cormiera, Emelianenko ipak nije najveći ikad. Nije Cormier odabrao niti svog dobrog prijatelja Caina Velasqueza, nego se odlučio za Stipu Miočića.

‘‘Ne smatram Fedora najvećim teškašem u povijesti. Mislim da taj epitet pripada Stipi Miočiću, ali samo zato jer je Cain Velasquez bio prečesto ozlijeđen. Ako gledamo isključivo vještinu, nitko od teškaša ne može se mjeriti s Cainom Velasquezom. Ali mislim da Stipu njegove obrane titule i vrijeme koje je proveo na vrhu svrstavaju i na vrh ove ljestvice. Fedor je u top 5 i to nije nešto zbog čega bi se on trebao sramiti.‘‘, objasnio je Cormieru u sklopu ‘‘DC & RC‘‘ showa.

Naravno da DC cijeni Stipu Miočića, jer ipak je triput dijelio kavez s njim. U prvom obračunu slavio je nokautom u prvoj rundi, ali Miočić se osvetio u sljedeća dva nastupa i njihova trilogija završila je rezultatom 2-1 u korist Miočića. Stipe je ujedno i UFC-ov rekorder kad su u pitanju obrane titule u teškoj kategoriji, a to mu je četiri puta pošlo za rukom.

S razlogom ga je Cormier odabrao kao najvećeg teškaša u povijesti, a mnogi će se složiti s tom konstatacijom.

Linker
18. travanj 2024 14:07