UFC

Conor McGregor najavio povratak antidopinškim testiranjima: Dugo ćemo još čekati njegov nastup

Conor McGregor

 Louis Grasse/PxImages/Icon Sportswire/Newscom/Profimedia
Najveća UFC-ova zvijezda neće imati pravo nastupa sve do osmog mjeseca sljedeće godine

Iz mjeseca u mjesec, pojavljuju se poneke vijesti o povratku Conora McGregora u kavez. Najveća MMA zvijezda posljednji nastup odradila je 10. srpnja (7. mjesec) prošle godine. Conor je tada slomio nogu krajem prve runde u meču protiv Dustina Poiriera i bilo je jasno da ga čeka dug i naporan oporavak.

Iako je već neko vrijeme u sparingu, a društvenim mrežama kružile su i snimke sa sparinga, poznato je da Conor nije u USADA-inom protokolu za antidopinško testiranje. UFC-ovi borci moraju biti minimalno šest mjeseci unutar protokola prije nego dobiju dozvolu za nastup. Dakle, od trenutka kad se McGregor vrati USADA-inim testiranjima, minimalno šest mjeseci morat će proteći prije nego uđe u kavez.

McGregor se oglasio po tom pitanju putem svog Twitter profila, a sudeći prema onom što je najavio, nećemo ga gledati sve do druge polovice sljedeće godine, točnije kasnog ljeta ili rane jeseni.

‘‘Spreman sam za testiranje u veljači (2. mjesec). Odradit ću dva testa prema USADA-i i onda ćemo ugovoriti borbu.‘‘, ‘‘tvitao‘‘ je Conor.

Teško je reći zašto točno Conor nije podvrgnut testiranjima, ali dalo bi se nagađati. Lako je moguće da McGregor tijekom svog oporavka koristi nedozvoljene supstance, jer radilo se o zbilja teškoj ozljedi koja možda čak iziskuje uporabu nekih nedozvoljenih sredstava. McGregor se u tom slučaju planira ‘‘čistiti‘‘ do veljače, a onda će se vratiti antidopinškim testiranjima.

Dakle, tek u kolovozu (8. mjesec) 2023. godine Conor će se moći vratiti u kavez. Više od dvije godine tada će proteći od njegovog posljednjeg nastupa i pravo je pitanje u kakvom će se izdanju pojaviti McGregor kojemu će tada biti 35 godina.

Kako god, opcija za protivnika neće mu nedostajati. Gotovo svaki borac unutar lake ili velter kategorije rado bi se obračunao s Conorom, a UFC i Conor bit će na slatkim brigama oko ugovaranja povratničke borbe.

Linker
18. travanj 2024 04:46