UFC

Colby Covington: UFC me u pregovorima tretira kao izazivača, a ja sam prvak!

Colby Covington
Colby Covington otkrio je kako je izgledala njegova strana pregovora za borbu protiv Kamarua Usmana, za koju se vjerovalo da će predvoditi UFC 244 priredbu, ano to se na kraju ipak neće dogoditi. Naime, potencijalnom izazivaču smeta što ga se u pregovoru tretira kao - izazivača.

Nakon što je objavljeno kako će Nate Diaz i Jorge Masvidal predvoditi UFC 244 priredbu, postalo je jasno kako Kamaru Usman i Colby Covington više nisu u toj priči. Uskoro su počeli izlaziti detalji, no i dalje nije u potpunosti jasno gdje je zapravo "zapelo". Tako je Ariel Helwani u svom showu na ESPN-u ugostio Covingtona koji je otvoreno rekao kako stvari stoje s njegove strane.

"Moja strana priče je ovakva. Ja se želim boriti i spreman sam boriti se. No, UFC mi je došao s ponudom kao izazivaču, a ja sam prvak. Pregovora nije niti bilo. Došli su mi s ponudom koju mogu prihvatiti ili odbiti. Ako odbijem, istu će proslijediti drugoj osobi. To nije pošten način pregovora. Moramo se naći u sredini. Osim toga, ja sam A strana u ovome, posao se ne može odraditi samo s Usmanom koji je B strana. Zašto žurimo? Usman se ionako nije htio boriti protiv nikoga. On je problem, ne ja", rekao je Covington, koji i dalje vjeruje kako će se uspjeti dogovoriti. Jedino je sad već sigurno kako od 2. studenog u New Yorku neće biti ništa:

"Svi znaju kako postoji samo jedna borba koju treba organizirati, ona za ujedinjenje titula između mene i Martyja. Zbog toga me frustrira što se planiraju prebaciti na nekoga tko je samo prolaznik u ovoj diviziji."

Teško je zaključiti radi li se o njegovom isplaniranom nastupu ili je ozbiljan, no Covington ne odustaje od priče kako je on prvak. Znamo da je bio privremeni, no to nije već više od godinu dana, odnosno otkako je odbio borbu za titulu protiv Tyrona Woodleya krajem ljeta prošle godine.

"Ovo nema nikakvog smisla. Ja imam pojas, on ima pojas. On ima pojas Power rangersa, a ja imam onaj najvrjedniji. Pojas Amerike, pojas Donalda Trumpa. Taj se pojas mora ujediniti s ovim što je kod Usmana", dodao je.

Trenutno nije poznato što se može dogoditi po pitanju borbe Usmana i Covingtona, ali fanovi vjeruju kako će ta borba samo dobiti novi datum. No, jasno je kako se pred UFC-om teški pregovori. Oba borca su svjesni kako je riječ o velikoj borbi i pokušat će izvući što veći novac.

Linker
25. travanj 2024 22:30