UFC

Ciryl Gane oduševljen je Aspinallom: ‘On je tehnički bolji i kompletniji borac od mene‘

Tom Aspinall

 MI News/NurPhoto/Shutterstock Editorial/Profimedia
Odlični francuski teškaš ne suzdržava se pohvaliti borce koji ga oduševljavaju

Mora se priznati kako je Tom Aspinall i prije pobjede nad Volkovom, bio najavljivan kao nova velika nada teške kategorije. Još od pobjede nad Arlovskim, Aspinall je došao pod povećalo onih koji pomno prate tešku kategoriju, no meč protiv Volkova trebao je pokazati pripada li engleski teškaš samom vrhu kategorije.

28-godišnji Aspinall prošao je taj test s čistom peticom, savladavši ruskog borca već u prvoj rundi. Aspinall je od ovog tjedna šesti izazivač teške kategorije i sve je bliže eventualnom napadu na titulu. Svjesni su sada i ostali teškaši kako su dobili novu prijetnju, a posebne pohvale pristigle su od jednog od najboljih.

Ciryl Gane, prvorangirani izazivač teške kategorije, dobio je priliku osvrnuti se na Aspinalla. Proteklih godinu do dvije, Gane je bio borac koji je uživao status najvećeg potencijala u kategoriji, a možemo slobodno reći kako ga i opravdava. Međutim, francuski borac smatra kako je Aspinall kvalitetniji borac.

''Tom Aspinall pravi je problem, uistinu pravi problem za ovu kategoriju. Ja Toma vidim onako kako ga vidim već neko vrijeme. Znate, ja sam uspio doći do ove pozicije, zato što jako dobro uočavam stvari i imam dobru sposobnost učenja. Još od Tomovih početaka, ja sam vidio velik potencijal u njemu. On je tip koji se kreće poput mene, ali mislim da je tehnički još profinjeniji da vam budem iskren. Kompletniji je od mene i stoga je pravi problem za ovu kategoriju.'', u hvalospjevima je pričao uvijek skromni Ciryl Gane.

Radi se o uistinu pohvalnom pristupu i izjavi od strane Ganea. Iako njegovi rezultati trenutno nadilaze Aspinallove, Gane je očito svjestan da posjeduje nedostatke u nekim segmentima u kojima je Aspinall zapravo vrlo dobar. Vrijeme će ipak pokazati koji od ove dvojice boraca posjeduje veću kvalitetu.

Linker
16. lipanj 2024 07:37