UFC

Chris Curtis otkrio što misli o eventualnom povratku u velter kategoriju: ‘Moj cilj je biti uspješan što dulje mogu‘

Chris Curtis (lijevo) i Kelvin Gastelum (desno)

 ALEJANDRO SALAZAR/PXIMAGES/ICON SPORTSWIRE/NEWSCOM/PROFIMEDIA Alejandro Salazar/pximages/icon Sportswire/newscom/profimedia
Još uvijek traži odgovor na to što mu najbolje paše

Jedan od bolje rangiranih srednjaša UFC-a Chris Curtis natjecao se u brojnim težinskim kategorijama tijekom svoje profesionalne karijere te još uvijek traži gdje mu je najbolje boriti se za svoj kruh. Kao što je učinio u svom nastupu Dana White‘s Contender Series i PFL-u, Curtis (30-10 MMA, 4-2 UFC) se natjecao u velter kategoriji u svojoj posljednjoj borbi prije nego što je dobio dugo očekivani poziv od UFC-a.

Ono što je posao učinilo još slađim je to što je potpisan ugovor za natjecanje u srednjoj kategoriji, što je značilo da se nije morao mučiti prije borbe s protivnicima na visokoj razini. Iako bi mogao ući u težinsku kategoriju ako bi to bilo apsolutno potrebno, Curtis se nada da su njegovi dani u velteru gotovi.

“Mogao bih se boriti u velteru, ali to je sranje. To zahtijeva značajnu žrtvu životnog stila i sreće, a moja kvaliteta života tada strahovito pada – ali znam da bih to još uvijek mogao. Bio sam velteraš cijelu svoju karijeru, udebljali smo se za borbu u srednjoj, a onda sam morao smršaviti jer sam bio prevelik, uglavnom - još se tražim."

Curtis priznaje da je borac koji još uvijek pronalazi svoje uporište. Na UFC-u 287 izgubio je kontroverznom odlukom protiv bivšeg izazivača za naslov Kelvina Gasteluma, što je zaustavilo zamah pobjede prekidom nad Joaquinom Buckleyjem na UFC-u 282.

Razmijenivši pobjede i poraze u zadnja četiri meča, ali s tri bonusa u ukupno pet UFC dvoboja, Curtis se pokazao kao uzbudljiva atrakcija usprkos mješovitim rezultatima. Priliku da se vrati na stazu imat će 10. lipnja (šesti mjesec) na UFC-u 289 kada će se suprotstaviti Nassourdineu Imavovu.

“Morao sam ponovno naučiti kako se boriti u srednjoj kategoriji. Doslovno sam morao promijeniti stil i prehranu, prvo sam postao velik pa mali. Rad je u tijeku, ali, znate, s ovim prilagodbama, ako ne radim na razini za koju osjećam da bih mogao u srednjoj kategoriji, samo zbog svoje veličine, onda ću se zabaviti vraćanjem u velter. Ne želim, ali cilj mi je da to radim dok god mogu, što uspješnije. Ne želim biti velteraš, ali ako ću morati patiti, tako će biti", zaključio je.

Linker
03. lipanj 2024 23:19