UFC

Chris Barnett ugovorio novi nastup u Octagonu, čeka ga impresivni Slovak

Chris Barnett

 screenshot (YouTube, UFC)
Vrlo popularni UFC-ov teškaš svoju će treću borbu u Octagonu odraditi protiv Martina Budaya

Još uvijek jako dobro pamtimo spektakularni udarac kojim je Chris Barnett (22-7, 1-1 UFC) upisao pobjedu u svojoj drugoj UFC borbi. Borac nadimka "Beastboy", ali puno poznatiji po nekadašnjem nadimku "Huggy Bear", borio se u studenom prošle godine protiv Giana Villantea na UFC 268 priredbi. Bila je to posljednja borba u karijeru velikog prijatelja Stipe Miočića, a Barnett ga je ispratio u mirovinu na vrlo atraktivan način. Kružnim udarcem nogom slavio je najniži teškaš na UFC rosteru.

Sad je vrijeme za novi ispit, koji će njegovi brojni fanovi s nestrpljenjem čekati. Ugovorio je ovaj 35-godišnjak novu borbu, i to 16. travnja na UFC Fight Nightu 206, gdje će ga čekati debitant Martin Buday.

Martin Buday (9-1) je slovački borac koji će biti debitant u UFC-u, ali nije debitant u Octagonu, budući da je svoje mjesto u promociji zaradio putem pobjede na Contender Series showu. Bilo je to u listopadu prošle godine, kad je ovaj 196 centimetara visoki 30-godišnjak udarcem koljenom nokautirao Lorenza Hooda.

Bit će to duel dva borca koji u svoje borbe ulaze na gornjoj granici teške kategorije, koja iznosi 120 kilograma, a prije UFC-a su, kad bi im to pravila dozvolila, i dobrano prelazili preko nje. Ono što je osim iste težine zanimljivo je visina, gdje će Buday imati čak 21 centimetara prednosti ispred tek 175 cm visokog Amerikanca.

Svakako su teškaške borbe ono što se uvijek s velikim zanimanjem prati, posebno ako je riječ o duelima perspektivnih boraca, potencijala za značajnije rezultate.

Fight Night na kojem će se naći ova borba još uvijek nema svoju glavnu borbu, kao niti mjesto održavanja, no dovoljno je vremena da se sve to bez problema posloži.

Linker
28. travanj 2024 07:35