UFC

‘Chito‘ Vera nakon pobjede nad Cruzom: ‘Mislim da bi njegov stil bolje funkcionirao u boksu‘

Marlon Vera

 Screenshot (youtube, Ufc)
29-godišnji ekvadorski borac bantam kategorije sinoć je došao do najveće pobjede u dosadašnjoj karijeri

UFC-ova bantam kategorija jedna je od najkvalitetnijih i najzgusnutijih kad su u pitanju vrhunski borci i izazivači. Aljamain Sterling trenutno drži titulu prvaka, a pogled na borce koji mu pušu za vratom uistinu je poseban.

Petr Yan, T.J. Dillashaw, Jose Aldo, Cory Sandhagen i Marlon Vera, imena su koja popunjavaju pozicije od 1-5 na ljestvici izazivača. Dillashaw je sljedeći za napad na titulu, no već se nameće pitanje tko će biti izazivač nakon što se on i Sterling obračunaju 22. listopada (10. mjesec).

Sljedećeg vikenda borit će se Jose Aldo i Merab Dvalishvili, a spomenutog 22. listopada nastupit će i Petr Yan, ali protiv 13-rangiranog izazivača Seana O‘Malleyja. Cory Sandhagen u međuvremenu će se obračunati s 10-rangiranim Songom Yadongom.

Marlon Vera svoj posao sinoć je odradio tako što je nokautirao osmorangiranog izazivača, Dominicka Cruza. ‘‘Chitu‘‘ je to četvrta pobjeda zaredom i njegovi argumenti za napad na titulu postaju sve snažniji. Pobijediti Dominicka Cruza nije nimalo lako, a sam Vera djelovao je jako dobro raspoloženo neposredno nakon meča. Ipak, prije svega, Vera se odlučio zahvaliti publici u San Diegu.

‘‘Hej, San Diego, poštovanje za vašeg dečka (Cruza). Ja sam profesionalac i hvala vam što se došli i iskazali podršku i ljubav.‘‘, rekao je ‘‘Chito‘‘ publici koja je i njemu iskazivala podršku tijekom meča, iako je Dominick Cruz domaći borac.

Daniel Cormier zatim se osvrnuo na samu borbu te je zatražio od Marlona Vere da prokomentira kako je bilo boriti se protiv borca poput Cruza. Dom je kroz prve tri runde bio nešto bolji borac, ali Vera je u četvrtoj rundi sjajno pogodio ‘‘high kickom‘‘ i tu je borbi bio kraj.

‘‘Bilo je teško pogađati ga ‘low kickovima‘. Ja sam odličan u tome, ali bilo ga je teško dohvatiti. Uoči četvrte runde, trener mi je rekao: ‘Pogodi ga bombom nakon svojih kombinacija i pronaći ćeš metu‘. Zahvale (Jasonu) Parrilu, hvala ti treneru, volim te. Došao sam u ovaj sport da postanem svjetskim prvakom. Imam srce, imam radnu etiku, a sada imam i ljude koji će me dovesti do tamo. Nastavit ću raditi, nastavit ću razvaljivati i Ekvadore: Ja ću biti svjetski prvak!‘‘, poručio je jako dobro raspoloženi ‘‘Chito‘‘ Vera.

Na konferenciji za medije nakon meča, Marlon Vera dobio je priliku osvrnuti se i na Cruzov stil borbe. Dominick je oduvijek poznat kao izrazito nekonvencionalan i nezgodan protivnik zbog svog stila kretanja. Vera ipak nije oduševljen njegovim stilom.

‘‘Mislim da to nije najbolji stil borbe za MMA. Možda bi u boksu bolje funkcionirao.‘‘, rekao je ‘‘Chito‘‘.

Bit će zanimljivo vidjeti što UFC ima u planu za ovog sjajnog ekvadorskog borca koji je iz meča u meč sve bolji. Radi se o velikom radniku koji ne pokušava preskočiti red, nego postepeno gradi svoj put ka vrhu. Vjerojatno će mu trebati još jedna pobjeda prije napada na titulu, ali morat će ju upisati protiv top 5 izazivača.

Linker
18. travanj 2024 22:00