UFC

‘Chito‘ Vera kritizira Aljamaina Sterlinga: ‘Sjajan je atleta, ali on nije borac‘

Aljamain Sterling

 Louis Grasse/Shutterstock Editorial/Profimedia
Prvak UFC-ove bantam kategorije više puta našao se na meti ovakvih kritika

Pitanje je što Aljamain Sterling mora učiniti u svojoj karijeri da pridobije potpuno poštovanje borilačke javnosti i kolege boraca. Aljo je trenutno prvak UFC-ove bantam kategorije, a čak je i porazio Petra Yana u revanšu, nakon što je prvi meč kontroverzno završio diskvalifikacijom ruskog borca.

21 pobjeda u 24 nastupa i 13-3 omjer unutar UFC-a, rezime su njegove dosadašnje borilačke kategorije, ali čini se kako to nije dovoljno. Prije nešto više od mjesec dana, T.J. Dillashaw u razgovoru za ESPN kritizirao je Sterlinga.

‘‘On je uplašen, nije istinski borac. Boji se potući i ući u razmjene. Puno je stvari o kojima mogu pričati, ali na kraju krajeva, sve se svodi na to da se on boji potući. Očajan je u želji da dođe do rušenja i radi se o tehnički ružnim pokušajima, ali uspijeva vršiti pritisak da dođe do njih. Ovo jednostavno nije borba koja me zabrinjava. Mogu ju odvesti bilo gdje jer on me ne može prisiliti na predaju, niti me može zadržati dolje. Ja sam bolji hrvač od njega, a u stojci mogu lakoćom dominirati. On može pričati što god želi, ali neće biti prvak još dugo.'', rekao je Dillashaw tada.

Sterlingu se spočitava kako jednostavno nema pravi ratnički, borbeni duh, a tim kritikama pridružio se i Marlon ''Chito'' Vera.

''Aljamain je odličan atleta, ali on nije borac. Kladio bih se u svoju kuću da on nije borac. Ako stvari krenu po zlu, on će se lako predati. Pokazao je takve stvari u prošlosti protiv Assuncaa i Bryana Carawayja. Čim nešto krene po krivu, on se predaje. Tipovi poput T.J. Dillashawa i mene spremni su umrijeti istog trenutka. Ubijte me ovog trena jer ne planiram ići kući poput kujice. Aljamain je sjajan sportaš s odličnim hrvanjem.'', rekao je Vera gostujući u podcastu Brendana Schauba.

T.J. Dillashaw vjerojatno će biti sljedeći izazivač za titulu prvaka UFC-ove bantam kategorije, a Marlon Vera očito favorizira bivšeg prvaka.

''Vjerujem da T.J. ima hrvačke vještine da zaustavi njegova (Sterlingova) rušenja. Sve se svodi na to koliko je T.J. zdrav. Aljamain je nešto mlađi i to mu može ići u prilog. Osobno, ne sviđa mi se Aljo i stoga bih ga volio prebiti. Ne sviđa mi se njegova osobnost. On je kujica, mala diva i stoga ga ne volim. To se povlači još otprije nekoliko godina kad se borio protiv Bryana Carawayja. Tada je plakao poput kuje, žalio se da ga ne promoviraju dovoljno itd. Na kraju je izgubio od Carawayja.'', dodao je Vera.

Linker
18. svibanj 2024 19:05