UFC

Chimaev reagirao na Usmanovu želju da pređe u polutešku kategoriju: ‘Nikuda ne idi, ja stižem!‘

Khamzat Chimaev

 Screenshot (youtube, Khamzat Chimaev)
Khamzat silno želi priliku za okušati se protiv borca kao što je Kamaru Usman

Zanimljivu informaciju, ranije tokom dana, iznio je Kamaru Usman. Prvak UFC-ove velter kategorije, imao je želju boriti se za pojas prvaka UFC-ove poluteške kategorije. Time bi otišao dvije kategorije iznad svoje, a pojas u srednjoj kategoriji ne želi napasti, jer je u vlasništvu njegovog prijatelja Israela Adesanyje. Usman je naveo kako je taj plan imao dok je Jan Blachowicz bio prvak poluteške kategorije, a Kamaru je smatrao da ga može pobijediti.

Ipak, Poljak je ostao bez pojasa u desetom mjesecu protekle godine, a novi prvak je Glover Teixeira. Brazilac će pojas braniti 07. svibnja ove godine, a protivnik će mu biti Jiri Prochazka. Izuzev Prochazke, poluteška kategorija ima još nekoliko nadolazećih izazivača poput Rakića, Ankalaeva, ali i Blachowciza, Smitha itd. Teško je očekivati da UFC-ovi čelnici upare Usmana s prvakom, prije nego li navedeni borci dobiju svoje prilike. Naročito ako uzmemo u obzir kako velter kategorija konstantno dobiva nadolazeće izazivače.

Jedan od najuzbudljivijih nadolazećih velteraša, svakako je Khamzat Chimaev. Čečena mnogi vide kao budućeg prvaka, a u nešto više od godinu dana, upisao je četiri ekspresne pobjede, pod okriljem UFC-a. Trenutno je jedanaesti u poretku izazivača, a dojam je kako ima problema s pronalaskom idućeg protivnika. Međutim, čini se kako UFC-ovi matchmakeri nisu sigurni s kime bi ga uparili. Chimaev je prozvao gotovo sve borce koji su bolje rangirani od njega, a ne može se reći da nije bilo zainteresiranih kandidata. Međutim, on na službeno ugovaranje borbe još čeka.

Gilbert Burns, trenutno drugorangirani izazivač velter kategorije, trenutno se čini kao najizglednija opcija. Bio bi to veliki skok za Chimaeva, u odnosu na protivnike s kojima se dosad borio. Ipak, oba borca pokazala su interes i pitanje je što UFC čeka. Sam Chimaev sve je frustriraniji, a samim time i nastavlja prozivati borce putem društvenih mreža. Izjave Kamarua Usmana oko prelaska u drugu kategoriju, došle su i do Khamzata, a Čečen ih nije dočekao s oduševljenjem.

‘‘Dakle, želiš promijeniti težinsku kategoriju, prije nego ja dođem po tebe? Nikuda ne idi, ja stižem! Razbit ću tebe i Burnsa za dvije minute, vjeruj mi. Ja sam ovdje KRALJ.‘‘, napisao je Chimaev putem Twittera, a pritom je označio Kamarua Usmana u svoju objavu.

Naravno da se Chimaev želi okušati protiv najboljeg u kategoriji i strahuje da bi se Usman mogao povući ili promijeniti kategoriju u međuvremenu. Ipak, upare li UFC-ovi čelnici Burnsa s Khamzatom, te ukoliko Čečen pobijedi, izvjesno je da ga čeka prilika za napasti pojas. Tko će tada biti prvak, preostaje nam vidjeti, a naravno da ne treba otpisivati niti Gilberta Burnsa.

Linker
18. travanj 2024 22:47