UFC

Chimaev prozvao Natea Diaza i otkrio: Plan mi je biti poput Tysona, Mayweathera i Muhammada Alija‘

Khamzat Chimaev
 screenshot (YouTube, UFC)
Hype oko Khamzata Chimaeva ekspresno se ponovno aktivirao

Četvrtu UFC pobjedu ostvario je u Abu Dhabiju Khamzat Chimaev. Mnogi su se pred UFC 267 bojali hoće li on uspjeti protiv Lija Jiglianga biti jednako dominantan kao ranije, ali nije dugo trebalo da dokaže kako s njegove strane neće biti problema. Kineza je jako brzo srušio, a onda je čak tijekom procesa završavanja borbe razgovarao s publikom te s Danom Whiteom.

Kakav je show pružio tijekom borbe, tako je nešto napravio i kad je Daniel Cormier s mikrofonom došao pored njega.

"Ubit ćemo sve ovdje, ovo je moj dom. Allahu Akbar", prvo je što je rekao Chimaev, dodavši što je govorio Dani Whiteu tijekom borbe:

"Rekao sam mu da sam ja kralj ovdje. Doći ću po svakoga i ubit ću svakoga. Vjerujete li mi sad?"

Nošen i dalje ogromnom dozom adrenalina odgovorio je i na pitanje koga vidi kao svog idućeg protivnika.

"Sve, želim sve. Imam plan za svakoga, ubit ću svakoga. Ja sam prvak!", glasno je uz odobravanje publike rekao euforični Khamzat.

Nešto ipak prizemljenije i nazovimo ih normalnije izjave dao je na konferenciji za medije. A prvo pitanje odmah je bilo vezano uz budućnost.

"Ne znam što mi slijedi. Ja se samo želim boriti. Volim se boriti. Boriti, boriti, boriti. Želim se boriti, zarađivati novce, biti sretan i pružiti vam ovo sranje", otkrio je, okrenuvši se na izjave njegovog trenera kako trenutno neće prihvaćati borbe u srednjoj kategoriji:

"Ja sam ozbiljan kad kažem da mi nije bitna kategorija, ali moram poštovati plan mog trenera. On me uči i moram ga respektirati. Tako je sad plan uzeti pojas do 77 kilograma, a onda ići dalje nakon toga. Bez stajanja. Postati poput Mikea Tysona, Floyda Mayweathera i Muhammada Alija. To su ljudi koje volim gledati, najbolji borci u ovom svijetu, ali i najbolji biznismeni."

U Octagonu je rekao kako proziva sve, dok se ovdje spomenulo jedno ime. Riječ je o Nateu Diazu, a duel protiv njega nešto je što bi "Borz" rado prihvatio.

"Hajde Diaz, hajdemo se boriti. Ja ću ti dati malo dima. Idemo vidjeti tko je najveći gangster. Masvidal ima neki pojas, ali uzet ću UFC-u sve. Ja sam sada UFC", dodao je borac koji jednostavno gori od samopouzdanja. Kako i ne bi, upisao je četiri UFC pobjede bez da je u bilo kojoj od njih primio ozbiljan udarac.

Linker
02. svibanj 2024 21:58