UFC

Chimaev je frustriran: ‘Nudili su mi Colbyja, Pereiru i Whittakera, a od mečeva nije bilo ništa‘

Khamzat Chimaev

 Screenshot (youtube, Mma Hour)
Neporažena UFC-ova zvijezda možda se neće vratiti u kavez sve do desetog mjeseca ove godine

Colby Covington dobrano se zamjerio visokorangiranim borcima u velter kategoriji. ‘‘Chaos‘‘ je godinu dana bio izvan centra pozornosti, nije se borio i nije odrađivao nastupe pred medijima, ali nakon UFC 286 eventa, Covington je postao sljedećim izazivačem za titulu u velter kategoriji.

Dana White potvrdio je da će Covington biti sljedeći protivnik prvaku Leonu Edwardsu, a takav rasplet događaja ne sviđa se borcima poput Belala Muhammada i Khamzata Chimaeva. Colby nije propuštao prilike da isproziva i kritizira obojicu, a posebno je oštar bio prema Khamzatu Chimaevu.

‘‘On priča sva ta sranja o meni u medijima. Naravno da će takvi tipovi pričati svašta pred medijima, ali meni osobno ništa neće reći u lice ili unutar kaveza. Tip konstantno govori da želi borbu za titulu, želi se boriti protiv Colbyja itd., a onda se predao zbog obične prehlade. Predao se i skidajući kile, iako je bio okružen najboljim stručnjacima koje UFC-ov Performance Institute može ponuditi. Milijuni dolara uloženi su u promoviranje tog tipa, a ugovorili su mu najlakšu borbu u kategoriji, Natea Diaza. Unatoč tome, on (Chimaev) nije mogao skinuti kilažu. Pao je za devet ‘pounda‘ (7,5, op.a.) i smijao se kao da se radi o nekakvoj šali. Tip je smijurija i očajno se bori. Nije profesionalac i ne želim više čuti njegovo ime. Uzdižete ga kao da je neki velikan, a nije dostojan držati moj suspenzor.‘‘, poručio je Colby na konferenciji za medije održanoj proteklog vikenda.

Gostujući u MMA Houru, Khamzat Chimaev dobio je priliku dati svoj osvrt na izjave Colbjya Covingtona. Chimaev je zapravo istaknuo da Colbyja ne vidi kao neku prijetnju.

‘‘To je lak meč za mene. Stilski, to je puno lakši meč za mene. Ja sam puno bolji ‘grappler‘, puno sam bolji hrvač, a bolji sam i udarač. Posjedujem snažan udarac. On je spominjao svoju kondicijsku spremu. Kako on misli koristiti svoj ‘cardio‘, kako me planira srušiti, kako mi planira nauditi? On je premalen dječak.‘‘, rekao je Chimaev, a osvrnuo se i na Colbyjeve gore citirane tvrdnje.

‘‘On laže. Četiri puta su me zvali, zašto se borba nije dogodila? UFC je htio tu borbu, a zašto se onda nije dogodila? Netko je rekao ‘Ne‘, a znam da to nisam ja. Svima sam davao do znanja da se želim boriti s Colbyjem. Objavljivao sam slike na Instagram, posvuda sam ‘tvitao‘ o tome i govorio sam da želim napraviti ‘show‘, te da će to biti sjajna borba. Mnogi bi se zainteresirali za tu borbu, jer taj tip radi ‘show‘. Ljudi ga ne vole jer je lažov, ali unatoč tome je borac.‘‘, dodao je Khamzat.

Chimaev je u nastavku razgovora otkrio da se protiv Colbyja trebao boriti još prošlo ljeto, ali vjeruje da su Colbyjev nastup spriječile pravne bitke koje vodi s Jorgeom Masvidalom zbog Masvidalovog fizičkog napada na Colbyja.

Colby Covington gotovo sigurno bit će sljedeći izazivač za titulu u velter kategoriji, a Khamzat Chimaev zasad nema ugovoren nastup. Chimaeva smo posljednji put gledali u devetom mjesecu prošle godine, a poznati MMA reporter Aaron Bronsteter nedavno je iznio informaciju koja neće obradovati fanove Khamzata Chimaeva.

‘‘(Dana) White je rekao da povratak Khamzata Chimaeva planiraju za listopad (deseti mjesec) u srednjoj kategoriji.‘‘

Khamzat bi time izbivao iz kaveza dulje od godinu dana, a vratio bi se na UFC 294 eventu u Abu Dhabiju. Radi se o zbilja dugoj pauzi između dvaju nastupa, a Chimaev navodno ni sam ne zna zašto je i dalje bez ugovorene borbe.

‘‘Prihvatio sam sve mečeve, ali ti mečevi nika se nisu dogodili. To su bili mečevi protiv Colbyja (Covingtona), Alexa Pereire, a zatim i Roberta Whittakera. Sve borbe sam prihvatio, ali do borbi nije došlo i stoga ne znam što se događa, što zapravo čekam.‘‘, rekao je očito frustrirani Chimaev.

Kao da se Chimaev donekle i zamjerio čelnicima UFC-a, a razlog tome mogao bi biti njegov pad na vagi uoči prošlog nastupa. Chimaev se u devetom mjesecu prošle godine trebao boriti protiv Natea Diaza, ali nakon što je prekoračio gornju granicu velter kategorije za 3,4 kilograma, meč je otkazan i Kevin Holland morao je spasiti stvar pristankom na meč protiv Chimaeva. Khamzata se nakon toga više niti ne spominje u konkurenciji za napad na pojas u velter kategoriji, ali Chimaev tvrdi da ga nije niti briga za pojas.

‘‘Nije me briga za ta sranja i taj usrani pojas. Ovdje sam da bih zaradio novac, bio sretan i činio dobro za svoju obitelj kako bi oni mogli raditi što god požele. Nikada neću izgubiti meč. Ukoliko mi nikd ne uruče pojas, a ja ne izgubim niti jednu borbu, što će onda učiniti? Bit ću prvoplasiran na ‘pound-for-pound‘ ljestvici i bez pojasa. Postat ću prvi borac na svijetu koji je zasjeo na prvo mjesto ‘P4P‘ ljestvice, a da pritom ne držim pojas.‘‘, poručio je Khamzat prilikom svog gostovanja u MMA Houru.

Kompletan razgovor Chimaeva i Ariela Helwanija pogledajte u videu ispod ovog teksta.

Linker
08. svibanj 2024 09:54