UFC

Charles Oliveira želi novi napad na titulu nakon dominantne pobjede nad Dariushom: ‘On ima pojas, a ja želim biti prvak!‘

Charles Oliveira

 SCREENSHOT (YOUTUBE, MMA JUNKIE)
Dana White je kazao da ovo uparivanje ima smisla

Charles Oliveira je na spektakularan način svladao Beneila Dariusha u prvoj rundi sunaslovne borbe na noćašnjem UFC 289. Iako su mnogi očekivali tri runde teškog rata, to se ipak nije dogodilo jer je Oliveira još jednom pokazao zašto je on fanovima omiljeni borac.

Nakon što je upisao ovu vrijednu pobjedu, Oliveira se ponovno nalazi u najboljoj poziciji da se bori za naslov. Ne samo da je Oliveira porazio Dariusha, kojemu je obećana borba za naslov ako pobijedi, "Do Bronx" ga je dokrajčio u prvoj rundi tehničkim nokautom, poslavši poruku diviziji, promociji i navijačima.

Na kraju eventa, predsjednik UFC-a Dana White rekao je da ponovno uparivanje Oliveire i Makhacheva ima smisla. Oliveira ponovno želi vratiti svoju titulu i bit će spreman kada za to dođe vrijeme.

“On ima pojas, a ja želim biti prvak, pa moram proći kroz njega. Naravno, želim se boriti s njim, ali trenutno ne želim brinuti o tome. Želim se vratiti svojoj obitelji kod kuće, malo se opustiti i pustiti moj tim da odluči o tome”, rekao je Brazilac.

Ovaj dvojac prvi put se susreo na UFC-u 280 za upražnjeni naslov u lakoj kategoriji. Da Oliveira nije propustio težinu za pola "pounda" u borbi za naslov na UFC-u 274 protiv Justina Gaethjea, ta borba bila bi prilika za njegovu treću obranu pojasa. Nažalost po Oliveiru, situacija s pojasom nije bila važna jer ga je Makhachev ugušio u drugoj rundi.

S tom borbom iza sebe i novom pobjedom nad jednim od najžešćih boraca u diviziji u Dariushu, Oliveira se osjeća dovoljno samopouzdano da uđe u revanš s Makhachevim bez potrebe da mijenja svoj pristup.

"Ništa. Ne bih učinio ništa (drugačije), jednostavno bi bio Charles", zaključio je.

Linker
07. svibanj 2024 22:47