UFC

Chad Mendes zahvalan je UFC-u: ‘Dopustili su mi da zaradim novac u bare-knuckle boksu‘

Chad Mendes
 Screenshot (youtube, Ufc)
Nekadašnji izazivač za UFC-ov pojas perolake kategorije napravit će tranziciju u boks bez rukavica

Prošli tjedan saznali smo kako se vraća Chad Mendes, no ne MMA-u nego boksu bez rukavica. Odlični UFC-ov borac potpisao je ugovor s Bare Knuckle Fighting Championship (BKFC) organizacijom i Mendesa ćemo u idućem nastupu gledati kako boksa bez korištenja rukavica.

Mendes se prvotno umirovio 2018. godine nakon poraza protiv Alexandera Volkanovskog. Treći poraz u zadnja četiri nastupa prevagnuo je da se ''Money'' umirovi, no 36-godišnjak svojim objavama na Instagramu dao je naslutiti kako se vraća sportu, konkretno boksu. Unatoč potpisu ugovora s BKFC-om, Mendes je u razgovoru za Sirius XM objasnio kako je i dalje pod ugovorom s UFC-om, no najjača svjetska MMA organizacija dala mu je zeleno svijetlo za nastup u bare-knuckle boksu.

''Ponudili su mi (BKFC) velike novce, a oduvijek sam se htio okušati u boksu. Čak su postojali i razgovori oko borbe protiv De La Hoye. No evo zanimljivog dijela. Ja sam i dalje pod ugovorom s UFC-om. I dalje su mi preostale borbe za odraditi, stoga mi UFC doslovno dopušta da odem zaraditi nešto novca u bare-knuckle boksu, a UFC mi i dalje nudi utočište ukoliko se ikada poželim vratiti. Naravno, moj ugovor s njima potpisan je prije četiri ili pet godina i više se ne radi o dobrom ugovoru. Bio je dobar u to doba, no sada bih definitivno trebao pregovarati o novom ugovoru.'', rekao je Mendes koji je očito dobio dobru ponudu od strane BKFC-a te je počeo preispitivati svoju vrijednost i ugovor s najjačom MMA organizacijom.

Nije Chad bio naročito optimističan da će mu UFC dopustiti ovakvu tranziciju, naročito poznavajući njihovu politiku. Međutim, dobri odnosi kroz dugi niz godina doveli su do toga da mu se dopuštaju stvari koje bi rijetko koji borac dobio od strane UFC-ovog vodstva.

''Mislio sam da će mi reći 'Od**bi, to se neće dogoditi.', no uvijek sam imao dobar odnos s UFC-om. Oduvijek sam se trudio dati sve od sebe kako bih odradio sve svoje dužnosti s medijima, a trenirao sam nevjerojatno jako kako bih uvijek nastupio najbolje što mogu. Sjajno je vidjeti da su prepoznali moj trud te dopustili da se ovo dogodi.'', dodao je Mendes očito poprilično iznenađen i oduševljen potezom UFC-ovih čelnika.

Chad Mendes trebao bi debitirati u desetom mjesecu, a nestrpljivo iščekujemo protivnika koji će mu se naći na drugoj strani ringa. ''Money'' uistinu sjajno izgleda u nizu videa koje je objavljivao na svom Instagram profilu i sigurno će pružiti dobar boksački nastup.

Linker
04. srpanj 2024 15:41