UFC

Cejudo analizirao meč između Covingtona i Edwardsa: ‘Colbyjev stil je dosadan, ali ovo je savršen meč za njega‘

Colby Covington

 David Becker/Getty images/Profimedia
‘‘Triple C‘‘ favorizira hrvača u nadolazećem obračunu elitnih velteraša

Mjesecima smo čekali da UFC napokon potvrdi meč za titulu prvaka u velter kategoriji. Leon Edwards još u trećem mjesecu ove godine obranio je titulu prvaka porazivši Kamarua Usmana, a Dana White svima je jasno dao do znanja da je Colby Covington sljedeći na redu kad su u pitanju izazivači za titulu.

Iako je sve bilo jasno, službenu potvrdu meča iz nekog razloga dugo smo čekali, a Covington i Edwards u kavez će tek 16. prosinca (12. mjesec). Colby je u par navrata izjavio kako je trebao nastupiti na UFC 295 eventu u Madison Square Gardenu, ali Jon Jones se protivio njegovom nastupu na toj priredbi. ‘‘Bones‘‘ će zajedno sa Stipom Miočićem predvoditi taj event, a očito nije htio prolaziti kroz distrakcije koje bi inicirao Covington.

Jones i Colby nekoć su bili cimeri tijekom studentskih dana, ali nisu ostali u dobrim odnosima i Colby bi zasigurno pokušao isprovocirati Jonesa. Ovako će Jones ipak imati potreban mir tijekom ‘‘fight weeka‘‘ i lakše će se fokusirati na meč protiv najvećeg teškaša u povijesti UFC-a.

Covington i Edwards su tako dobili priliku predvoditi UFC 296 event u 12. mjesecu, a među brojnim vrhunskim mečevima koji nas čekaju do kraja kalendarske godine, ovaj meč jedan je od najzanimljivijih. Oba borca posjeduju fantastičan set vještina, a fizički i kondicijski uvijek su besprijekorno spremni. Njihovi stilovi borbe ipak su osjetno drukčiji i saznati ćemo čiji će stil donijeti prevagu.

Covington je borac koji svojim hrvanjem, ali najviše svojim tempom, doslovno uništava protivnike. Covington u svaki meč ulazi nevjerojatno kondicijski spreman i protivnike umara konstantnim presingom. Leon Edwards s druge strane nije hrvač, nego elitni udarač. Međutim, Edwards je posljednjih godina strašno napredovao i u hrvačkom segmentu, pa je tako ostao upisan kao prvi borac koji je službeno srušio Kamarua Usmana unutar UFC-ovog kaveza. Edwards će definitivno imati prednost u fizičkoj snazi, ali bit će zanimljivo vidjeti kako će se nositi s neprestanim pritiskom Colbyja Covingtona.

Henry Cejudo kao jedan od boljih poznavatelja ovog sporta dotaknuo se analize tog meča putem svog YouTube kanala. Možda i očekivano, Cejudo se priklonio hrvaču, odnosno Colbyju Covingtonu.

‘‘Mislim da je ovo stilski odlično uparivanje za njega (Covingtona). Kamaru Usman kad je izgubio drugi put od Edwardsa, previše se upustio u udaračku igru. Nije koristio svoje hrvanje onoliko koliko ga je koristio u prvom meču. Ne znam kakvu je taktiku imao u drugom meču (trećem, op.a.), ali u prvoj borbi (drugoj, op.a.), osim što je završio nokautiran krajem borbe, Usman je pobjeđivao taj meč. Odrađivao je najbolji mogući meč - taktički jako discipliniran, rušio je tog tipa (Edwardsa) i tukao ga je na podu.‘‘, objašnjavao je Cejudo, a zatim je najavio kako nešto slično očekuje od Colbyja.

‘‘Colby Covington posjeduje samo jedan stil borbe, a taj stil baziran je samo na hrvanju. On vas konstantno grli. Da, njegov stil borbe je dosadan. Konstantno vam grli noge, ali on i završava ljude. Mislim da je ovo savršeno uparivanje za Colbyja i dobit ćemo novog prvaka. Ne vjerujem da će Leonova obrana od rušenja biti dostatna za tipa poput Colbyja Covingtona.‘‘, zaključio je Cejudo.

Njegov kompletni osvrt možete pogledati klikom na LINK.

Linker
05. lipanj 2024 04:53