UFC

Cannonier nakon pobjede protiv Gasteluma: ‘Samo dvije opcije dolaze u obzir za iduću borbu‘

Jared Cannonier
 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Jared Cannonier uspio je ostvariti ono najvažnije u borbi protiv Kelvina Gasteluma - pobijediti!

Nitko nije očekivao da će pobijediti Kelvina Gasteluma biti lako pa tako niti sam Jared Cannonier, kojem je to bila zadaća. "Killa Gorilla" je ipak odgovorio svim zahtjevima i u tri od pet rundi napravio je dovoljno za uvjeriti suce kako je on bolji borac. Uspio se tako vratiti pobjedama nakon poraza od Roberta Whittakera.

Dojmove o svom nastupu iznio je na konferenciji za medije.

"Svaka pobjeda je dobra i osjećam se odlično. Primio sam ponešto štete, no nisam slomljen pa mogu otići kući, zagrliti svoju djecu i biti sposoban u ponedjeljak se igrati s njima. Sretan sam", rekao je Cannonier, okrenuvši se onome što je doživio u borbi:

"Znao sam da ima poprilično dug direkt i ne znam kako to objasniti, možda najbolje reći težak za pročitati. Jako dobro me pogodio par puta. Usnice mi je uništena s unutarnje strane, pogodio mi je oko. Lijevi 'overhand' kroše također jako dobro udara, unatoč tome što sam većinu uspio blokirati. Imam otjecanja na čelu. Osjećam se malo poput Quarka iz Star Treka, no sretan sam, pobjeda je tu. Hvala nebesima na tome. Imam pobjedu i imam dva čeka."

Posebno su mu ta dva čeka značajna jer je otkrio kako je prije ove borbe bio potpuno "švorc". Pod dva čeka naravno misli na onaj za sami nastup te pored njega onaj za pobjedu. Bonus ovog puta nije dobio.

Nakon ove borbe samo dvije opcije imaju mu smisla za iduću. Obranio je poziciju trećeg borca ljestvice srednje kategorije i misli kako zaslužuje pogled prema naprijed. To je otvoreno rekao, dodavši kako ga možda najviše zanima pobjednik borbe Darrena Tilla i Dereka Brunsona, koja se održava za dva tjedna.

"Borba za titulu ili borba za prvog izazivača. Trebao sam se boriti protiv Paula Coste, no do te borbe nije došlo. Uistinu sam se tako trebao boriti što prije i došla je ova borba. Što sad? Nisam siguran hoće li se Adesanya i Whittaker boriti do iduće godine", rekao je, dodavši kako je svakako u međuvremenu spreman za borbu:

"Do te borbe za titulu moglo bi proći četiri, pet ili čak šest mjeseci. I onda još tri ili četiri nakon toga? Ne mogu čekati toliko dugo. Tko zna protiv koga ću se na kraju boriti."

Osim borbe Tilla i Brunsona, u samom vrhu održat će se i ona između dva posljednja izazivača, Paula Coste i Marvina Vettorija. Njihova borba održat će se 23. listopada, također kao glavna priredba Fight Nighta. Pobjednici obje te borbe bit će također relevantni kandidati za napad na pojas.

Linker
30. lipanj 2024 04:41