UFC

Brian Ortega o pokušaju ‘giljotine‘: ‘Mali gad nevjerojatno je čvrst, mislio sam da je gotovo‘

Daniel Cormier i Brian Ortega
 Screenshot (youtube, Ufc)
Drugom polovicom treće runde Brian Ortega bio je jako blizu UFC-ove pojasa u perolakoj kategoriji

Odličnih 25 minuta zabave i uzbuđenja pružili su nam Brian Ortega i Alexander Volkanovski u glavnoj borbi večeri na UFC 266 priredbi. Iako je Volkanovski kao branitelj naslova u perolakoj kategoriji dominirao velikom većinom tog meča, Brian Ortega u nekoliko navrata bio je izuzetno blizu da završi prvaka i osvoji pojas u svom drugom pokušaju. Nažalost po T-Cityja, iako mu se prilika nudila u parteru gdje je najjači, Volkanovski je pokazao zašto je prvak te se uspješno obranio.

Druga polovica treće runde ponudila je najveću neizvjesnost. Iako se činilo da Volkanovski kontrolira borbu, Ortega je uhvatio jedan od njegovih kickova te ga je udarcem ljevicom poslao na pod. Nevjerojatnom brzinom Brian Ortega zaključao je Volkanovskog u ''giljotinu'' i činilo se kako je pitanje vremena kada će prvak tapkati ili zaspati. Međutim, Alexander Volkanovski čudesno se izvukao, Brian Ortega osvrnuo se na tu situaciju u razgovoru s Danielom Cormierom odmah nakon završenog meča

''Mislio sam da je gotovo. To je upravo ono za što smo se pripremali kroz cijeli moj trening kamp. Kao što sam rekao, išao sam po njegovu glavu, ali taj mali gad je nevjerojatno čvrst. Omotao sam ruku oko njegova vrata i pokušao sam pritiskati. Vjerujte mi, pokušao sa ga završiti, čuo sam grgljanje i onda je je**no iskliznuo van. Taj tip, on je prvak s razlogom. Ništa osim ljubavi i poštovanja nemam za njega. Znam da smo imali nekih naših sranja, ali nebitno.'', rekao Brian, a zatim je uputio poruku publici koja je znala cijeniti njegovu srčanost koju je još jednom prezentirao u kavezu.

''Svima ovdje poručujem: Volim vas iz dubine svoga srca. Vi me činite tako sretnim ovdje. Svaki puta kada se borim, vi me razvedrite. Najbolji ste. Iako smo ovaj puta ostali kratki, mi nismo definirani način na koji gubimo, nego načinom na koji se pridignemo i prebrodimo ta sranja. To je moje meksičko srce za vas. Hvala vam svima od srca.'', dodao je Ortega.

Alexander Volkanovski na konferenciji za medije imao je priliku dati svoj osvrt te opisati koliko je bio blizu poraza kada ga je Ortega imao u ''giljotini''.

''Bilo je duboko. Mislio sam si: 'je*o te, pa ja ću izgubiti pojas. Bio sam duboko (u toj 'giljotini'). To je bilo maksimalno duboko. Sjećam se da sam radio nekakve čudne zvukove, no ne sjećam se točno kakve. Samo sam se nadao da neću izgubiti pojas.''

Alexander Volkanovski pomalo je neobjašnjivo ostao u parteru nakon što se izvukao, no zadao je niz teških udaraca iz gornje pozicije. Međutim, Brian Ortega imao je jako dobar pokušaj ''trokut'' gušenja. Volkanovski se izvukao i taj puta, no priznao je kako je i tada bio u izrazito neugodnoj situaciji.

''T-City je poznat po svom BJJ-u. Nisam mislio da će me uhvatiti tako duboko. Pohvale za njega.''

Činjenica da je Brian Ortega izdominiran i da je uvjerljivo izgubio na sve tri sudačke kartice, a svejedno je bio blizu pobjedi, dovoljno govori kakav smo meč imali prilike gledati. Volkanovski je na koncu zadržao svoj pojas i titulu prvaka, a Brianu Ortegi preostaje nada da će ponovno doći do prilike za postati prvakom, a možda ga onda posluži i ona poznata ''treća sreća''.

Linker
30. travanj 2024 00:14