UFC

Borci sa UFC 279 priredbe nisu dobili povećanje plaća unatoč promjenama protivnika dan ranije

Khamzat Chimaev

 Amy Kaplan/Icon Sportswire/Newscom/Profimedia
Michael Chandler je opet stao u obranu Dane i UFC-a

Svima je već poznato što se događalo prošlog vikenda prije UFC 279 priredbe. Khamzat Chimaev pojavio se na vaganju čak 3,5 kilograma preko limita velter kategorije te je poslodavce doveo u situaciju da moraju presloži ‘card‘ kako bi se priredba uopće održala.

S obzirom na prekoračenje težine Chimaev je dobio novog protivnika, Kevina Hollanda. Tako je Diaz ostao bez protivnika pa je tu uskočio Tony Ferguson, a Li Jingliang se onda borio protiv Daniela Rodrigueza.

Ono što su fanovi očekivali jest da će Dana i UFC borcima zbog svih tih neugodnosti povećati plaće koje su originalno trebali dobiti za svoje nastupe, ali pogađajte – nisu. Kako je prenijelo više izvora, borci su dobili ono što im po ugovoru i pripada, bez ikakvih dodatnih nagrada zbog neugodnosti koje su doživjeli samo dan prije meča.

Međutim, izgleda da ne smatraju svi da je to nepravedno. Borac lake kategorije Michael Chandler stao je u obranu svojih šefova i rekao da to zapravo i ima smisla:

‘‘Ne znam. U nekom paralelnom svemiru to i ima smisla, kao što ste i rekli, i ja sam čuo istu stvar. Zašto ne biste priznali to odmah nego govorite ono što će vas učiniti da izgledate dobro? Pogotovo kada svi štrcaju otrov na vas‘‘, rekao je Chandler u ‘The MMA Hour-u‘.

‘‘Znam da ćete mi uvijek govoriti da mi je nos u njihovoj gu**ci. Ali ja znam što se događa iza scena i znam da organizacija vodi bolju brigu o borcima nego što se to na van misli. Najbolji darovi su oni zbog kojih ne očekujete ništa zauzvrat, a zbog toga Danu poštujem još više‘‘, zaključio je Chandler.

Linker
01. srpanj 2024 15:18