UFC

Borci oduševili na sinoćnjem DWCS-u: White podijelio čak pet ugovora, a čestitao je i gubitnicima

Vinicius Salvador vs. Shannon Ross

 Screenshot (twitter, Ufc)
UFC-ov roster sinoć je postao bogatiji za pet novih boraca

Ovosezonski Dana White‘s Contender Series sinoć se nastavio drugim ovosezonskim eventom. Nakon što je proteklog utorka samo Joe Pyfer nagrađen ugovorom s najjačom svjetskom MMA promocijom, Dana White ovaj put bio je puno darežljiviji, ali i sudionici su pružili puno uzbudljivije nastupe.

U glavnoj borbi večeri gledali smo obračun dvojice boraca lake kategorije, a u meču između Chrisa Duncana (9-1-0) i Charlieja Campbella do pobjede je došao Duncan. 29-godišnji škotski borac nadimka ‘‘The Problem‘‘ do pobjede je došao nokautom u prvoj rundi.

Bio je to kratak meč koji je potrajao kraće od dvije minute, a White je ‘‘skakao‘‘ iz stolice zbog uzbuđenja. Naime, početkom meča činilo se kako će Charlie Campbell brzo odraditi posao nakon otvorene razmjene u stojci, ali Duncan je iznenadno preokrenuo tijek borbe. Škotski borca bio je poprilično uzdrman od serije udaraca koju je primio, ali ‘‘iz ničega‘‘ je pogodio desnicom i brutalno je nokautirao Campbella.

Bilo je to više nego dovoljno za oduševiti Whitea, a Chris Duncan tako je izborio ugovor iz drugog pokušaja. Prošle godine Viacheslav Borshchev ga je nokautirao u drugoj rundi na DWCS-u, a iako se činilo da će Duncan i ovaj put biti nokautiran te da će mu vrata UFC-a biti zatvorena, škotski borac pokazao je srce i postao je novim članom UFC-ove lake aktegorije. Radi se o borcu koji ima dva nastupa i pod okriljem Bellatora, a u oba je slavio nokautom u drugoj rundi.

U sunaslovnoj borbi večeri gledali smo borbu u muha kategoriji. UFC je potrebno određene svježe kriv u toj kategoriji, a Vinicus Salvador (14-4-0) pobrinuo se da ju i dobiju. Brazilski borac nokautirao je svog protivnika Shannona Rossa (13-6-0) u drugoj rundi, a bio je ovo još jedan sjajan meč.

Dana White nakon završetka meča ušetao je u kavez te je čestitao obojici boraca na vrhunskoj borbi. Shannon Ross u nekim dijelovima borbe sjajno se izvlačio iz jako teških situacija, a imao je i on uspješnih trenutaka gdje je bio blizu da ozbiljnije ugrozi Salvadora.

Na kraju je ipak Brazilac bio nešto precizniji u razmjenama te je izborio ugovor s UFC-om.

Ugovore su izborili još Billy Goff (8-2-0), Waldo Cortes-Acosta (7-0) i Francis Marshall (6-0). Marshall je jedini borac koji nije slavio prekidom, ali je uvjerljivo došao do pobjede jednoglasnom odlukom u meču protiv do sinoć neporaženog Connora Matthewsa (5-1-0). Marshall je borac perolake kategorije.

U dvoboju teškaša, Waldo Cortes-Acosta, borac iz Dominikanske Republike nokautirao je Brazilca Danila Suzarta (9-2-0) već u prvoj rundi. Ime Danila Suzarta možda vam zvuči donekle poznato, jer radi se o Aresovom prvaku teške kategorije. U drugom mjesecu ove godine, Suzart je većinskom odlukom sudaca pobijedio bosanskohercegovačkog borca Benjamina Šehića, ali ugovor s UFC-om sinoć nije uspio izboriti.

Billy Goff u meču velter kategorije nokautirao je Izraelca Shimona Smotritskyja (8-2) nakon nešto više od tri minute borbe i time je također zaslužio ugovor s UFC-om.

Nakon što je White ostao razočaran nastupima boraca na prvom ovosezonskom DWCS eventu, borci su sinoć nadmašili sva očekivanja i tko god je gledao, mogao je uživati u ovakvim mečevima.

Linker
22. travanj 2024 07:11