UFC

Borba Usmana i Covingtona daleko od dogovorene, UFC počeo razmatrati druge opcije

Kamaru Usman
 Instagram
Iako je već na više strana najavljeno kako će se Kamaru Usman i Colby Covington boriti 2. studenog na UFC 244 priredbi u Madison Square Gardenu, posljednje informacije govore kako je ta borba daleko od dogovorene. Štoviše, UFC je već počeo gledati prema nekim drugim opcijama za svog prvaka.

S vijesti o problemima u organizaciji ovog meča prvi je u javnost izašao Ariel Helwani. On je došao do informacija kako ne samo da ugovori još uvijek nisu potpisani nego i kako nije sigurno hoće li do toga uopće doći. Kako doznaje, u pregovorima se zastalo na nekim detaljima oko kojih se sve tri strane nisu uspjele usuglasiti.

"Borba za titulu velter kategorije između Kamarua Usmana i Colbyja Covingtona je daleko od dogovorene. Zapravo, pregovori su došli do faze gdje je UFC krenuo gledati neke druge opcije. Te opcije su druga borba za titulu velter kategorije ili druga glavna borba UFC 244 priredbe u Madison Square Gardenu", napisao je Ariel Helwani na Twitteru, a onda je još dodao: "Samo organiziranje borbe imalo je nekoliko uspona i padova posljednjih dana i trenutno nije sigurno hoće li sve završiti onako kako se nadamo. No, trenutna situacija baš i nije najbolja."

Nije poznato je li zapelo kod Usmana ili kod Covingtona niti je tako što moguće zaključiti. No, jasno je kako je Usman onaj koji se nije borio od ožujka i UFC 235 eventa na kojem je osvojio titulu. S druge strane, Covington čak nije niti čekao svoju priliku nego je u međuvremenu savladao Robbieja Lawlera, a isto tako konstantno proziva Usmana. No, ako su pregovori zastali na temi financija, teško je zaključiti kojoj strani ne odgovara ono što je ponuđeno.

Ovo je situacija koja bi najbolja mogla odgovarati Jorgeu Masvidalu ili Leonu Edwardsu. Naime, njih obojica vjeruju kako već sad imaju sve potrebne reference za napad na titulu prvaka. Ako ne dođe do gore spomenute borbe, obojica će s velikim nestrpljenjem gledati prema svom telefonu.

Linker
19. travanj 2024 02:25