UFC

Blachowicz i dalje zaziva ‘title shot‘, ali Ankalaev ga je prozvao: ‘Napad na titulu mora se zaslužiti‘

Jan Blachowicz i Magomed Ankalaev

 Screenshot (youtube, Ufc)
Dagestanac i Poljak međusobno su se raspravili putem Twittera

Čini se kako je veliku pomutnju pri vrhu poluteške kategorije napravio Jiri Prochazka onog trenutka kad je odlučio odraditi revanš s Gloverom Teixeirom. Iako taj meč nije službeno ugovoren, izgledno je kako će se dogoditi u narednom periodu, a Jan Blachowicz tako je ostao bez željenog ‘‘title shota‘‘.

Poljak je bio uvjeren kako će nakon pobjede nad Rakićem biti sljedeći na redu, ali vjerojatno će trebati još jednu pobjedu. Blachowicz je time vrlo frustriran i razočaran, a putem Twittera prozvao je i samog Danu Whitea.

‘‘Dana White - bez gluposti, politice i besmisla. Daj mi Prochazku, a ja ću ti pružiti najveću MMA borbu u povijesti Europe. Za razliku od njega, ja se držim svoje riječi.‘‘, napisao je Blachowicz koji zamjera Prochazki jer se predomislio i odlučio dati Gloveru priliku za revanš.

‘‘Činjenice: Prvi sam muški borac iz Poljske koji je postao UFC-ovim prvakom. Zbog mog rada, moje ime privlači poštovanje. Nikada nisam bježao od izazova. Došao sam u UFC stvarati sjajne trenutke za fanove. Nisam još gotov.‘‘, još je jedan ‘‘tvit‘‘ kojim se Blachowicz obratio vodstvu UFC-a, ali i svim svojim pratiteljima.

Najveću pažnju nije privukao niti od Whitea, kao niti od Prochazke. Magomed Ankalaev osoba je koja se referirala na Janove ‘‘tvitove‘‘. Ruski poluteškaš trenutno je u nizu od devet uzastopnih pobjeda i spreman je obračunati se s Blachowiczem dok čekamo rasplet između Glovera i Prochazke.

‘‘Izgubio si svoja posljednja dva meča. Napad na titulu mora se zaslužiti, a ne dobiti. Dana te ne može spasiti. Mick Maynard, ne dopusti ovom tipu da pobjegne od mene. Ja ću ga zaustaviti.‘‘, jedan je od brojnih ‘‘tvitova‘‘ Magomeda Ankalaeva, a Dagestanac tvrdi da mu je već ponuđen meč protiv Blachowicza.

‘‘Poljska ima 38 milijuna stanovnika, a to te ne čini velikom zvijezdom. Govoriš da ne bježiš od protivnika. UFC me pitao da se borim s tobom, a ja sam svaki put pristao. Idemo, spreman sam.‘‘

Blachowicz je u jednom od odgovora poručio Ankalaevu da su mu ‘‘glupe izjave‘‘ te da ‘‘poradi na čitanju s razumijevanjem‘‘, na što je Ankalaev poručio:

‘‘Ispričavam se zbog svog Google translatea. Poštovat ćeš me nakon meča, a ja tebe već poštujem.‘‘

Spominjao je Dagestanac u svojim ‘‘tvitovima‘‘ i činjenicu da je u nizu od devet pobjeda, dok je Blachowicz 1-1 u posljednja dva nastupa, a time je zapravo odgovorio Blachowiczu koji mu je poručio kako ‘‘MMA matematika ne funkcionira.‘‘

UFC će vjerojatno iskoristiti ove međusobne prozivke i Blachowicz će vjerojatno morati tražiti ‘‘title shot‘‘ preko Magomeda Ankalaeva. To nije ono čemu se nadao, ali čini će kako će se Poljak morati pomiriti s tim.

Linker
26. travanj 2024 09:54