UFC

BJJ čarobnjak vraća se nakon više od godine i pol dana, ugovara se sjajna borba

Ryan Hall
 screenshot
UFC-ova Fight Night priredba planirana za ožujak na svoj program dobiva intrigantan ogled

Svoju trenutno posljednju borbu, Ryan "The Wizard" Hall (8-1, 4-0 UFC) odradio je još u srpnju 2019. godine, kad je savladao Darrena Elkinsa. Za pobjednika Ultimate Fightera bila je to četvrta pobjeda u jednako toliko UFC nastupa i smjernica prema Top 10 poziciji. No, jedan od najboljih grapplera u MMA svijetu ponovno je završio na pauzi sve do sada. Poražavajuće zvuči činjenica kako je od prosinca 2015. godine i svog UFC debija do danas odradio samo te spomenute četiri borbe. U prosjeku se bori svakih 15 do 16 mjeseci, što je možda i najmanje od svih boraca na UFC rosteru.

35-godišnji Hall imao je neka ugovaranja ili pokušaje istih za 2020. godinu, no do borbi nije došlo pa nova prilika slijedi 13. ožujka na Fight Night priredbi u Las Vegasu. Halla bi tamo trebao čekati ogled koji će odgovoriti na puno pitanja, budući da će mu se s druge strane nalaziti Dan Ige.

Ige (14-3, 6-2 UFC) je u prošloj godini nastupio čak tri puta. Prvo je upisao vrijedne, ali i vrlo tijesne pobjede nad Mirsadom Bektićem i Edsonom Barbozom, da bi izborio svoj prvi "main event". Ipak, na Fight Islandu je bolji od njega bio Calvin Kattar. Trenutno se Ige nalazi na 11. mjestu ljestvice izazivača perolake kategorije, odnosno dvije pozicije bolje od Halla. Zanimljivo je navesti kako je on za posljednjih nekoliko borbi bio redovan trening partner Khabiba Nurmagomedova, zapravo jedini član užeg tima boraca koji nije Dagestanac.

Priredba na kojoj bi se trebali naći za sada nosi naziv UFC Fight Night 187, a trebala bi ju predvoditi borba Leona Edwardsa i Khamzata Chimaeva.

Linker
24. lipanj 2024 01:19