UFC

Poznati trener ne slaže se s tvrdnjama Daniela Cormiera: ‘Nitko na svijetu nije opasniji od Khabiba‘

Khabib ”The Eagle” Nurmagomedov

 VALERY SHARIFULIN/TASS/PROFIMEDIA Valery Sharifulin/tass/profimedia
Ovih smo dana imali prilike čuti zanimljive tvrdnje od DC-a kada je rekao da je Islam opasniji od Khabiba

Pisali smo već o tome kako bivši UFC-ov prvak u dvije kategorije Daniel “DC” Cormier smatra kako je trenutni prvak UFC-a u lakoj kategoriji Islam Makhachev (25-1) opasniji borac od bivšeg prvaka Khabiba “The Eagle” Nurmagomedova (29-0). Njih dvojica su veliki prijatelji, sunarodnjaci te su dijelili isti klub dok je Khabib još bio aktivan borac. Trenirali su u slavnoj American Kickboxing Academy dvorani u kojoj je također trenirao i Daniel Cormier.

Trener Javier Mendez iz spomenute dvorane koja se nalazi u američkom San Joseu se ne slaže s tvrdnjama Cormiera. Bivši meksički svjetski prvak u kickboksu smatra da je Islam svestraniji borac od Khabiba, ali da je Khabib po svojoj borilačkoj vokaciji puno opasniji.

“Okej, on je puno svestraniji borac” rekao je Mendez za portal MMAMania te dodao: “Nitko nije opasniji na svijetu od Khabiba po mom mišljenju. Nitko. Nikada nisam vidio boljeg borca ako pričamo o čistoj opasnosti. Ne možete mu ništa napraviti, on vas jednostavno stisne.”

“On ima najtvrđu bradu koju sam vidio. Samo je jednom bio blago uzdrman protiv Michaela Johnsona. Justin Gaethje ga je pogodio, ali uzalud. Mislim da je Cormier mislio na vještinu, a ne na opasnost” zaključio je slavni trener. Javier je inače do titule prvaka UFC-a doveo Caina Velasqueza, Daniela Cormiera i Lukea Rockholda dok je 2022. osvojio nagradu za trenera godine od strane poznatog portala MMA Junkie.

Linker
27. travanj 2024 07:16