UFC

Belal Muhammad očajnički želi priliku za pojas: ‘Pobijedio sam svakog, zaslužio sam dobiti šansu napasti titulu!‘

Belal Muhammad

 PX IMAGES/ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA Px Images/alamy/alamy/profimedia
Bilo je govora o borbi s Usmanom, ali to se nije realiziralo

Sunaslovna borba večeri UFC-a 294 donosi nam obračun dva velteraša u srednjoj kategoriji. Khamzat Chimaev ukrstit će rukavice s Kamaruom Usmanom u meču koji će iznjedriti novog izazivača za pojas srednje kategorije kojeg drži Sean Strickland.

Usman je u ovu borbu uletio na "short notice" nakon što se Paulo Costa mora povući zbog infekcije lakta. "Nigerijskoj noćnoj mori" ovo će biti prva borba nakon trilogije s Leonom Edwardsom, a pričalo se da bi trebao u kavez s Belalom Muhammadom, no to se nije izrealiziralo, što je potonji i potvrdio.

"Bili smo u pregovorima da se borimo protiv Usmana, ali on sada ide na Chimaeva. Zbog takvog raspleta, jedino logično za mene je napad na pojas. Pobijedio sam svakog, zaslužio sam priliku!", kazao je na press konferenciji.

Iako tvrdi da bi on trebao biti taj koji će napasti titulu u kategoriji do 77 kilograma, UFC je odlučio da idući izazivač za Leona Edwardsa bude Colby Covington te će se taj meč održati na UFC-u 296 u prosincu. Muhammad u zadnjih 10 borbi ima devet pobjeda, a jedini meč u kojem nije slavio jest upravo onaj protiv "Rockyja" gdje je uboden u oko, a želi dokazati da može biti prvak i opet se boriti s prvakom.

"Ta me borba motivirala više nego ikad da pokažem svoje najbolje izdanje svijetu i dokažem svima da ću biti prvak", uvjereno će "Remember the Name".

Je li uistinu zaslužio priliku, to ne znamo, ali činjenica je da nije zanimljiv u adekvatnoj mjeri da bi došao u šansu, barem u ovom trenutku. Ipak, treba pričekati rasplet u prosincu, a onda ćemo svi biti pametniji.

Linker
26. travanj 2024 09:43