UFC

Belal Muhammad htio se boriti protiv Chimaeva: ‘UFC me forsira da se borim protiv Bradyja‘

Belal Muhammad

 Giuseppe CACACE/AFP/Profimedia
Iskusni UFC-ov velteraš nadao se obračunu s neporaženim čečensko-švedskim borcem

Podosta nezahvalan zadatak čeka Belala Muhammada na večerašnjem UFC 280 eventu. Trenutno petorangirani izazivač UFC-ove velter kategorije neporažen je u posljednjih osam nastupa.

Sedam pobjeda i ‘‘no contest‘‘ protiv Leona Edwardsa njegov su rezime, a u posljednja tri nastupa slavio je protiv Demiana Maie, Stephena Thompsona i Vicentea Luquea. Radi se o zbilja impresivnom nizu i borac u takvoj seriji nadao bi se meču protiv nekog od top 5 izazivača i skorašnjem napadu na titulu.

UFC mu to nije omogućio i Belala večeras čeka meč protiv Seana Bradyja, osmorangiranog izazivača velter kategorije. Dakle, Belal će braniti svoje mjesto u poretku protiv mladog, gladnog i neporaženog borca. Nije to meč kojem se Belal nadao, a to je potvrdio i gostujući u ‘‘The Fighter vs. The Writer‘‘ podcastu.

‘‘Nakon pobjede nad Luqueom, pitao sam se zašto mi ne ugovore meč s Khamzatom (Chimaevim), jer on tada nije imao protivnika. To je imalo najviše smisla, jer u tom trenutku mi smo bili jedini borci iz top 5 koji se nisu borili protiv Kamarua (Usmana). Stvarali su i ‘hype‘ oko Chimaeva, a ja sam ga prozivao još prije meča s Luqueom. Htio sam borbu protiv Khamzata, a još prije meča s ‘Wonderboyjem‘ (odradio ga je krajem 2021. godine, op.a.) tražio sam da mi dopuste meč protiv Khamzata. Cijelo vrijeme zazivam tu borbu, a onda su se pojavile glasine o meču njega i Natea Diaza. Kakvog je to smisla uopće imalo?‘‘, postavio je Belal pitanje koje smo svi tada postavljali.

Chimaev je na kraju i službeno ugovorio meč protiv Diaza, ali znamo već kako se ta priča rasplela i Khamzat se na kraju borio protiv Kevina Hollanda koji nije niti rangiran, kao što ni Diaz nije bio. Belal je s druge strane završio uparen sa Seanom Bradyjem.

‘‘Menadžer me nazvao i rekao mi je: ‘Želim te ubaciti na event u Abu Dhabiju. Bit će to velika stvar za tebe‘, a i posljednji put kad sam se borio tamo bilo je sjajno. Kad su rekli Abu Dhabi, pomislio sam kako bi meč mene i Khamzata tamo bio ogroman.‘‘, rekao je Belal, ali dobio je odgovor od menadžera.

‘‘Khamzat je i dalje imao nekih problema te se nije mogao tada boriti. Sve što su mogli ponuditi bio je Sean Brady. To je jedino što su imali. Očito da me UFC pritišće da se borim s njim. Oko njega je ‘hype‘ u MMA krugovima. Šira masa ne zna tko je on, ali u MMA krugovima je poznat. On je tip za kojeg i UFC misli da može postati prvakom. Stoga će biti dobro za mene ako prođem kroz njega, a ja se ne bojim boriti s njim. Ako smatram da mogu postati prvakom, moram biti spreman proći kroz bilo koga.‘‘, objasnio je Belal.

Neće mu biti lako proći kroz favoriziranog Seana Bradyja, ali svakako će biti zanimljivo popratiti njihov meč kojim će ujedno i zatvoriti preliminarni dio programa koji starta u 16:00h.

Linker
18. svibanj 2024 21:01