UFC

Aspinallu nije jasan Ganeov nastup protiv Jonesa: ‘Izgledao je previše čudno‘

 Jon Jones vs .Ciryl Gane

 Louis Grasse/Zuma Press/Profimedia
Aspinall je rekao kako Ganea prati praktički oduvijek i da mu nije jasno zašto je izgledao tako čudno

Prošlog se mjeseca Jon Jones vratio u kavez nakon duge pauze, a konačno je odradio i debi u teškoj kategoriji o kojemu je jako puno govorio proteklih godina. Debitirao je tako na najbolji mogući način, odnosno ekspresnim ‘‘submissionom‘‘ u prvoj rundi. Sada je na tronu teške kategorije, a sljedeće ga čeka okršaj protiv Miočića.

Ciryl Gane se u toj borbi jednostavno nije pojavio, a pao je doslvno bez ispaljenog metka. Bio je to jako loš nastup u režiji Francuza, a i njegov kolega Tom Aspinall se pita što mu se točno dogodilo da je imao tako užasan nastup:

‘‘Od Jona Jonesa smo vidjeli ono što smo od Jona Jonesa svi i očekivali, barem po mom mišljenju. Svi smo znali da Jones to može učiniti. Ono što ne znamo jest zašto je Ciryl Gane pod pritiskom reagirao tako kako jest – to je bilo prečudno jer Ganeovu karijeru pozorno pratim od početka. Znam Ganea jako dobro. Borio sam se s trojicom njegovih timskih kolega‘‘, rekao je Aspinall Michaelu Bispingu.

‘‘Ne znam, nešto mi je oko njega izgledalo čudno. Nije izgledao dobro, grappling mu nije dobar kao Jonesov. No unatoč tome, on je veliki atleta, jedan od najvećih u teškoj kategoriji koji se ikad borio u UFC-u. Ako nisi na tehničkom nivou s nekim, koristi atleticizam. Jones ga je srušio dolje, a on nije ni pokušavao izaći iz te pozicije. Jako čudno je izgledalo‘‘, dodao je.

Kako god, Jones je sada prvak teške kategorije i čeka ga okršaj protiv najvećeg teškaša u povijesti UFC-a. Iako je Miočić u godinama, to bi svakako trebao biti kompetitivniji meč nego onaj s Ganeom.

Linker
23. lipanj 2024 20:25