UFC

Askren smatra da je Hilla ego koštao poraza od Pereire: ‘Imao je previše samopouzdanja kada se htio s njim boriti na nogama‘

Alex Pereira vs. Jamahal Hill

 : Mikael Ona/Zuma Press/Profimedia
Zasigurno bi za Hilla bilo bolje da je hrvački pokušao ugroziti Pereiru, no on je uistinu želio pokušati dokazati da je na nogama bolji od njega

Spektakularnim nokautom nad Jamhalom Hillom, Alex Pereira obranio je svoju titulu prvaka u poluteškoj kategoriji. Već u prvoj rundi ‘‘Poatan‘‘ je završio posao i dokazao Hillu da mu je bila pogrešna ideja o dokazivanju protiv Periere na nogama, jer tko god da je to pokušao, do sada se nije najbolje proveo.

Upravo na taj način razmišlja i nekadašnji UFC-ov borac, Ben Askren. Hill je iz čistog ega želio borbu protiv Pereire u stojci, iako su mu svi savjetovali da se baci u noge čim borba krene. Hill to nije želio napraviti, a to je rezultiralo porazom nokautom u prvoj rundi:

‘‘Ono kako se ja generalno osjećam oko te borbe, mislim da je Jamahal Hill imao malo previše samopouzdanja kada je govorio da će se s njim boriti samo na nogama. Kada on pogodi ljude, oni jednostavno padaju, te je oko toga Hill morao biti više zabrinut. Imao je previše samopouzdanja. Mislim da je podcijenio to kako Pereira udara‘‘, rekao je Askren u ‘‘Funky and the Champ‘‘ podcastu.

‘‘Moj osjećaj? Mislim da je to bio ego. Ego se u javlja kod svih boraca i mislio je da mu svi govore kako je Pereira bolji borac na nogama. Cijelo vrijeme je govorio i negirao da će se to dogoditi, a to je govor ega. Ego ga je koštao‘‘, dodao je.

Zasigurno bi za Hilla bilo bolje da je hrvački pokušao ugroziti Pereiru, no on je uistinu želio pokušati dokazati da je na nogama bolji od njega. Sada kada mu to nije uspjelo, možda u sljedećim borbama bude nešto pametniji u pristupu.

Linker
29. travanj 2024 20:05