UFC

Artem Lobov o ‘Proper Twelve‘ viskiju: ‘Ja sam došao na ideju da pravimo taj viski‘

Artem Lobov i Conor McGregor

Veliki prijatelj Conora McGregora otkrio je zanimljive informacije o jako uspješnom projektu

Osim po svojim sportskim uspjesima, Conor McGregor velike uspjehe polučio je i na poslovnom planu. Jedan od uspješnijih projekata kojih se dotaknuo svakako je i Proper No. Twelve viski koji je u rujnu (deveti mjesec) 2018. godine pustio na tržište.

McGregorov Proper 12 viski prvotno je bio dostupan za američko i irsko tržište, a distribucija se s vremenom širila i na ostatke svijeta, naročito na velika tržišta kao što su Australija, Rusija, Kanada itd. Prošle godine objavljeno je kako su McGregor i njegovi partneri prodali većinski udio koji su imali u posjedovanju Proper 12 viskija. Proximo Spirits bio je kupac, posao je navodno vrijedan oko 600 milijuna dolara.

Dakle, Conor McGregor ostvario je jako lijep profit na svom proizvodu, no znate li tko navodno stoji iza cijele ideje? Artem Lobov. Ruski borac dugi niz godina bio je jedan od glavnih Conorovih sparing partnera, a između njih se stvorilo i veliko prijateljstvo. Lobov je u razgovoru za TalkSport odlučio prepričati kako je došlo do toga, a više će otkriti i u svojoj knjizi koju uskoro planira pustiti na tržište.

Naime, nakon Conorovih mečeva s Diazom, Lobov i Conor razmišljali su pravljenju vlastite votke s kojom bi pokušali ‘‘napasti‘‘ tržište.

‘‘Jedna od glavnih priča moje knjige bit će priča o Proper 12 viskiju. Malo ljudi to zna, ali to je zapravo moja ideja. Ja sam osoba koja je došla s idejom da pravimo Conorov viski. Srećom za mene, dok sam studirao, radio sam u kafiću unutar Radisson hotela i imao sam prijatelja koji je radio sa mnom. Bili smo 18-godišnjaci, a ja sam taj posao kasnije napustio. Ivan je nastavio raditi, a kasnije me povezao s čovjek poznatim kao Niall of Classic Drinks, a radi se o jednoj od vodećih irskih kompanija kad je u pitanju distribucija pića. Niall se pristao upoznati sa mnom i bio je jako darežljiv s korisnim informacijama. Nakon toga sam išao po brojnim viski destilerijama, obavio sam istraživanja i sjajan smo posao sklopili.‘‘, započeo je Lobov.

‘‘Onda kada je sve bilo spremno, otišao sam do Conora i rekao mu: ‘Conore, imam posao spreman za tebe. Ovo će biti posao vrijedan milijardu dolara, bez šale‘. Ne znam je li me tada ozbiljno shvatio ili ne. Tada sam prezentirao svoju ideju Audieu Attaru i ostatku tima iz Paradigm Sports Managementa i započeli smo s realizacijom. Nastavili smo raditi i kao što vidite, to je polučilo ogroman uspjeh. Stvarno sam sretan što sam bio dio toga.‘‘, rekao je Lobov, ali nije poznato koliko je on profitirao iz cijele priče.

Ipak, Conor McGregor i Lobov dugi niz godina su veliki prijatelji i nema sumnje kako se Irac dobro pobrinuo za Lobova.

Ako se pitate gdje je i nastupa li Lobov još uvijek, odgovor je da ne nastupa, odnosno umirovio se. Težak poraz u boksu bez rukavica od strane vrhunskog boksača Denysa Berinchyka bio je posljednji nastup Artema Lobova. Nešto više od godinu dana prošlo je od toga.

Linker
24. travanj 2024 14:54