UFC

Artem Lobov o izjavama Conora McGregora: ‘Razgovor s Roganom nije se trebao dogoditi‘

Artem Lobov
 Screenshot (youtube, Mma Fighting)
Ruski borac dugogodišnji je prijatelj i sparing partner najpoznatijem irskom MMA borcu

Irski borac Conor McGregor dugo godina veliki je prijatelj ruskom borcu Artemu Lobovu. Javnost je Rusa upoznala tokom 2015. godine i TUF 22 izdanja. Tada je McGregor bio u ulozi trenera dok je Lobov nastupao u njegovom timu. Artem se uz Irčev poguranac borio u finalu te sezone, no izgubio je od Ryana Halla. Međutim, ''Russian Hammer'' dobio je ugovor s najjačom svjetskom MMA organizacijom te je odradio još šest borbi (2-4 omjer) nakon finala TUF-a. 2019. godine Lobov je otpušten iz UFC-a, a od tada je izgradio dobru reputaciju u boksu bez rukavica.

Artem Lobov u najnovijem razgovoru za MMA Fighting osvrnuo se na zadnju borbu svog prijatelja i timskog kolege Conora McGregora. Točnije, dao je svoj komentar na ozljedu koju je Irac pretrpio, kao i na ono što je uslijedilo nakon završetka borbe.

''Podržavao sam ga kao i uvijek. Nitko ne želi vidjeti da se takve stvari događaju bliskom prijatelju. Bit ću iskren i reći ću vam kako ne volim gledati takvo što čak i kada se radi o osobi koju uopće ne poznajem. Užasno je ono što se dogodilo Chrisu Weidmanu i nekim kickboxerima koje sam gledao. Jednostavno promijenim kanal na TV-u i ne mogu to gledati, užasno je. Shvaćam kako bi se takva stvar jednog dana mogla dogoditi i meni. To su neki od razloga zbog kojih ne volim takve stvari, a kad se dogodi bliskom prijatelju, onda se sve to pomnoži s tisuću.'', izjavio je Rus po pitanju Conorove ozljede.

Puno je kritika pokupio Conor McGregor svojim izjavama koje je dao Roganu u kavezu, neposredno nakon borbe. Spominjanje Poirierove supruge i traženje izlika oko poraza nije najbolje sjelo niti kolegama borcima, kao ni fanovima. Ipak, neki brane Conora teorijom kako Joe Rogan nije uopće niti trebao uzimati izjavu od borca u takvom stanju. Lobov dijeli to mišljenje.

''Bila je to luda situacija. Sjetimo se kako su izgledali Anderson Silva i Chris Weidman nakon svojih prijeloma. McGregor s druge strane je sjedio mirno, no mislim da borci ne bi trebali davati izjave u takvom scenariju. Iznenađen sam da se to uopće dogodilo. Taj razgovor s Roganom nije se trebao dogoditi, no dogodio se i život ide dalje. Sada je vrijeme za oporavak, trening, ispravljanje pogrešaka i idemo ispočetka. To je sve.''

Borci poput Khabiba Nurmagomedova smatraju kako Conor McGregor nakon ovakvog loma noga nikada više neće biti isti borac jer je nemoguće u potpunosti se oporaviti od tako teške ozljede, kako fizički tako i psihički. Artem se ne slaže.

''Ovo će prvo biti proces fizičkog oporavka, a zatim će se polako vraćati jer će morati vratiti povjerenje u tu nogu. Biti će to spor proces, no sjećam se kada se Conor vraćao od ozljede prednjih križnih ligamenata koljena. Dvaput se vraćao nakon takve ozljede i učinio je to bolje nego bilo tko drugi, tako da ne sumnjam kako će rezultat i ovaj puta biti isti.'', dodao je Lobov.

Linker
18. travanj 2024 09:37